Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Winnaar Travel Photographer of the Year 2020

Paul Sansome, UK Long Bien, Hanoi, Vietnam, TPOTY 2020 - een enkele motorfiets langs een deel van 's werelds langste mozaïekmuurschildering
foto: © Paul Sansome, UK, Long Bien, Hanoi, Vietnam, winner Best Single Image in a Travel Portfolio/TPOTY.com

De Russische fotograaf Vladimir Alekseev heeft de titel International Travel Photographer of the Year 2020 (TPOTY) op zijn naam staan. Er zijn bijna 25.000 foto's van fotografen uit 147 landen voor de jaarlijkse wedstrijd ingezonden.

De levendige foto's van Vladimir Alekseev zijn een glorieuze mix van landschappen, dieren in het wild en mensen, die de diversiteit van de vaardigheden van de Russische fotograaf laten zien.

foto: © Vladimir Alekseev/tpoty.com | winnaar TPOTY 2020, kinderen, vanaf zeer jonge leeftijd, weten hoe ze rendieren moeten besturen op speciale sleeën genaamd narta.
foto: © Vladimir Alekseev/tpoty.com | winnaar TPOTY 2020 - Yamal Peninsula, Russia

Yamal Peninsula, Russia:
Voor de inheemse bevolking van het verre noorden zijn herten rijkdom. Dit omvat voedsel, huisvesting, kleding en transport. En kinderen, vanaf zeer jonge leeftijd, weten hoe ze rendieren moeten besturen op speciale sleeën genaamd narta.
Canon 5D Mark III, 100-400mm lens, f5.6, 1/2000 sec, ISO 100

Young Travel Photographer

De Young Travel Photographer of the Year 2020 is voor de tweede keer toegekend aan de nu 12-jarige Indigo Larmour, een van de jongste spelers ooit. In 2019 behoorde ze ook tot de winnaars van de Travel Photographer of the Year competitie.

De 12-jarige Indigo Larmour is Iers, maar werd geboren in Abu Dhabi en reist sinds ze drie weken oud was. Nadat ze de afgelopen twee en een half jaar in India heeft gewoond, rijdt ze momenteel met haar familie in een busje van India naar de UK. Vóór COVID heeft haar familie veel gereisd in India, waaronder een bezoek aan haar grootmoeders geboorteplaats in Assam, en naar aangrenzende landen, waaronder Nepal en Pakistan.

foto: © Indigo Larmour, Ireland, Young Travel Photographer of The Year 2020 - Oude stad, Lahore, Pakistan
foto: © Indigo Larmour, Ireland, Young Travel Photographer of The Year 2020/TPOTY.com - Old city, Lahore, Pakistan

Old city, Lahore, Pakistan:
De Delhi Gate diende als de hoofdingang van Lahore tijdens de Mughal-periode. Tegenwoordig functioneert het nog steeds als een drukke toegangspoort tot de historische oude stad. Het is niet ongewoon om paarden en karren door de poort te zien passeren om de mensen en bedrijven daar goederen te bezorgen.
Nikon D600, 24-85 mm lens, f5.6, 1/1600 sec, ISO ISO800

Indigo begon met fotograferen op achtjarige leeftijd, toen ze een camera van haar moeder leende tijdens een fotowandeling in het oude Dubai. Ze houdt van chatten met mensen op markten, waar ze regelmatig in haar wangen geknepen wordt en dan vraagt ze vaak om in ruil daarvoor een foto te mogen maken.

Ze is geïnspireerd door mensen die hun fotografie gebruiken voor activisme en om mondiale problemen onder de aandacht te brengen en zou daar graag meer van willen meenemen in haar toekomstige fotografie.

Best Single Image in a People of the World Portfolio

foto: © Eddy Verloes, Belgium, Winner of Best Single Image in a People of the World portfolio TPOTY - Losing our minds - ultraorthodoxe joden die op een onorthodoxe manier van hun vrijheid genoten in de storm (van hun leven) en ontsnapten aan de lockdown.
foto: © Eddy Verloes, Belgium, Winner of Best Single Image in a People of the World portfolio TPOTY - Losing our minds

Bovenstaande foto is van de Belgische fotograaf Eddy Verloes, winnaar van de Best Single Image in a People of the World Portfolio, en maakt deel uit van de serie Losing Our Minds.

Losing our minds:
Gemaakt aan het begin van de COVID-crisis in 2020: een bizarre, maar uiterst fascinerende periode. Dit is een foto van ultraorthodoxe joden die op een onorthodoxe manier van hun vrijheid genoten in de storm (van hun leven) en ontsnapten aan de lockdown.
Nikon D810, 24-70 mm lens, f9, 1/160 sec, ISO 200

(foto bovenaan artikel) Paul Sansome, UK, Long Bien, Hanoi, Vietnam:
Ik moest extreem geduld uitoefenen om deze foto te maken op een zeer druk kruispunt in Hanoi, waar het verkeer van links, rechts en achter me constant het gewenste beeld blokkeerde. Ik bracht er al een uur eerder door, toen, zoals ik had gehoopt, slechts een enkele motorfiets voorbij kwam langs een deel van 's werelds langste mozaïekmuurschildering met een afbeelding die ik Green Energy noem.
Canon 6D Mark II, 70-300mm lens, f8, 1/4000 sec, ISO 800.

Alle winnende beelden kunnen worden bekeken in de online winnaarsgalerie 2020 van TPOTY en zullen in mei te zien zijn in Coal Drops Yard, King's Cross, en in andere TPOTY-tentoonstellingen, waaronder Chester Cathedral, in 2021.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: