Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Pink Lady Food Photographer of the Year 2021

Pink Lady Food Photographer of the Year 2021

Taste, een teder en subtiel krachtig beeld voor onze tijd, van de Chinese fotograaf Li Huaifeng, heeft de algemene prijs van Pink Lady Food Photographer of the Year 2021, een toonaangevende wedstrijd in de kunst van voedselfotografie en film, gewonnen.

De foto van Li Huaifeng, genomen in Licheng, Shanxi, op een warme en zonnige dag, toont een jong gezin dat gezellig samen een maaltijd voorbereidt.

Taste by Li Huaifeng, China. Overall Winner of Pink Lady® Food Photographer of the Year 2021
foto: © Li Huaifeng, China - Taste - Overall Winner of Pink Lady® Food Photographer of the Year 2021

“Dit beeld is technisch uitstekend in het gebruik van licht en compositie, maar wat het tot het niveau van historisch belang verheft, is de diepte van het verhaal en de emotie ervan. Een jaar van isolatie en binnenshuis leven, leven in kleine gemeenschappen van directe familie. Hier baadt de opname in liefde, met echo's van de Madonna en het kind. Een uitzonderlijke opname die perfect laat zien dat fotografie niet hoeft te shockeren of te beledigen om mooi of gedenkwaardig te zijn. Dit voortreffelijke beeld blijft in het geheugen hangen ”, zegt Caroline Kenyon, directeur en oprichter van de Awards.

De beperkingen van de pandemie hebben de inzenders van de wedstrijd niet tegen gehouden. Er waren bijna 10.500 inzendingen uit meer dan zeventig landen over de hele wereld.

foto: © F Dilek Uyar - Harvest - Drying Okra
foto: © F Dilek Uyar - Harvest - Drying Okra

De winnaars werden bekendgemaakt tijdens een spannende prijsuitreiking die op dinsdag 27 april 2021 live werd gestreamd op het YouTube-kanaal van de wedstrijd. Dit werd bekeken door een mondiaal publiek, waaronder ook beroemdheden uit de wereld van eten en fotografie.

De tentoonstelling van de finalisten van 2021 gaat in première in The Royal Photographic Society, een van 's werelds oudste fotografische verenigingen, in Bristol. De tentoonstelling loopt van 20 november - 12 december 2021.
De toegang is gratis.

Ga naar www.pinkladyfoodphotographeroftheyear.com om de online galerie van alle finalisten van 2021 te bekijken.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: