Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nationale winnaar World Photography Awards bekend

foto van twee mannen die een afgesneden strook gras met een boom erop opzij trekken door Theo de Witte

foto: © Theo de Witte, 2nd place, Netherlands, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

De Nederlandse fotograaf Michael Echteld uit Leiden is vandaag benoemd tot winnaar van de Netherlands National Award, onderdeel van de prestigieuze Sony World Photography Awards 2015.

Echteld’s winnende beeld Looking up the Torre de Mangia was al eerder gekozen als een na beste foto in de Open categorie Architecture van de Sony World Photography Awards 2015.

architectuurfoto van de binnenplaats van het Pallazzo Publico (Stadhuis) van Siena, Italië. Recht naar boven kijkend worden de patronen en symmetrie in de architectuur fraai benadrukt
‍foto: © Michael Echteld, Winner, Netherlands, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

Echteld over zijn foto: "Deze foto is genomen op de binnenplaats van het Pallazzo Publico (Stadhuis) van Siena, Italië. Recht naar boven kijkend worden de patronen en symmetrie in de architectuur fraai benadrukt. De asymmetrische positie van de Torre del Mangia (1344) doorbreekt de symmetrie. De belichting voor deze foto was moeilijk. Vijf verschillende belichtingen zijn in de nabewerking samengevoegd en in balans gebracht."

Echteld, een senior onderzoeker in de gezondheidszorg, komt oorspronkelijk uit Paramaribo en heeft hiermee een Sony Alpha 711 camera gewonnen. Hij wordt naar de feestelijke uitreiking in Londen op 23 april a.s. gevlogen waar zijn foto van 24 april tot en met 10 mei getoond wordt in Somerset House in London als onderdeel van de 2014 Sony World Photography Awards Exhibition.

De tweede plaats voor de Nederlandse winnaar is voor Theo de Witte en de derde voor Lione Bakker.

Beeld Theo de Witte:

Deze foto heb ik zelf verzonnen. Eerst heb ik een schets gemaakt en daarna heb ik drie componenten gefotografeerd die ik kon gebruiken. Ik besloot van bovenaf te fotograferen met strijklicht.

De drie componenten:

  • Op een plein in de stad trekken twee jongens aan een lat met touwen.
  • Vanuit een mast in een weiland het gras gefotografeerd.
  • Boom (met schaduw).

Meer info op worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: