Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Twee Nederlandse fotografen winnen bij SWPA

foto: © Gert van den Bosch, Netherlands Winner Open Nature & Wildlife 2014 Sony World Photography Awards - The Cold Pony

Vandaag 18 maart 2014 zijn de namen van de winnende amateurfotografen van de door Sony gesponsorde World Photography Awards bekend gemaakt. Onder hen de Nederlander Gert van den Bosch, die uit 70.000 inzendingen is gekozen als winnaar van de Open categorie Nature & Wildlife. Fotograaf Theo de Witte is winnaar geworden van de Netherlands National Award.

Deze Nederlandse faam is niet alleen uitzonderlijk gezien het aantal inzendingen voor de wedstrijd, maar ook omdat beide fotografen als enthousiaste amateurs met een grote passie voor fotografie prachtig werk hebben ingestuurd.

foto: © Gert van den Bosch, Netherlands Winner Open Nature & Wildlife 2014 Sony World Photography Awards - The Cold Pony

De fotografen hebben een professionele Sony a6000 camera ontvangen en Gert van den Bosch maakt straks kans op een extra geldprijs van 5.000 dollar.

De professionele finalisten maken straks kans op de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year voorgesteld als de Iris d'or, plus 25.000 dollar en een professionele Sony-camera uitrusting.

Alle genomineerde foto's worden van 1 tot en met 18 mei getoond in Somerset House in London als onderdeel van de 2014 Sony World Photography Awards Exhibition. Op 30 april worden de jaarlijkse winnaars bekend gemaakt.

foto: © Theo de Witte, Netherlands, 1st place, Netherlands National Award, 2014 Sony World Photography Awards - A touch of a 17th century Dutch painting

Gert van den Bosch won met een zijn beeld The Cold Pony. De foto werd gemaakt met een Sony A500 camera. Van den Bosch: "Het was erg koud die dag en ik kwam uit mijn auto voor een snel shot in de sneeuw. De paden waren glad en ik liep door de koude sneeuw om bij de pony te komen. Toen ik bij de pony was realiseerde ik me dat ik de verkeerde lens bij me had voor het effect dat ik wilde. Dus ben ik teruggegaan naar de auto en heb de lenzen verwisseld."

De overige 9 overige winnaars van de Open competition

• Architecture – Holger Schmidtke, Germany
• Arts and Culture – Valerie Prudon, Australia
• Enhanced – Kylli Sparre, Estonia
• Low Light - Vlad Eftenie, Romania
• Panoramic – Ivan Pedretti, Italy
• People - Arup Ghosh, India
• Smile - Alpay Erdem, Turkey
• Split Second - Hairul Azizi Harun, Malaysia
• Travel – Chen Li, China

De World Photography Organisation heeft vandaag ook de winnaars van de Youth categories en de 37 andere National Awards openbaar gemaakt. Om alle winnende beelden te bekijken ga je naar www.worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: