Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Popel Coumou winnaar Beste Nederlandse Fotoboek 2021

Paper and Light - Popel Coumou

Kunstenaar fotograaf Popel Coumou heeft de eerste prijs gewonnen voor het beste Nederlandse Fotoboek dat de afgelopen twee jaar is verschenen. In het fotoboek Paper and Light speelt Coumou met de belangrijkste elementen van fotografie: licht, papier en de perceptie van de werkelijkheid.

De winnaar in de categorie beste debuut is Heleen Peeters met haar boek Horse, dat de lezer in de wereld van de paardenvleesindustrie trekt. Het boek Bloed & Honing van Nicole Segers en Irene van der Linde is winnaar in de categorie tekst/fotoboek.

foto: © Popel Coumou - Paper and Light
foto: © Popel Coumou - Paper and Light

De verkiezing voor de Nederlandse Fotoboekenprijs vindt eens per twee jaar plaats onder auspiciën van FotoFestival Naarden in drie categorieën. Met de tweejaarlijkse prijs doet FotoFestival Naarden recht aan de grote verscheidenheid en kwaliteit van het Nederlandse fotoboek.

De Nederlandse Fotoboekenprijs is de opvolger van de Kees Scherer prijs die in 2015 voor de twaalfde en laatste keer is uitgereikt.

De prijzen zijn: een overall prijs die wordt toegekend aan het beste fotoboek van een Nederlandse (of in Nederland werkzame) professionele fotograaf (€ 2.500); een aanmoedigingsprijs van € 1.000 die wordt toegekend aan het beste debuut fotoboek van een Nederlandse (of in Nederland werkzame) professionele fotograaf, en tot slot een prijs van € 1.000 voor het beste tekst-/fotoboek dat in Nederland is gepubliceerd. Het boek bevat teksten over fotografie, een bloemlezing, een catalogus dan wel fotografie en tekst in een andere dan de gebruikelijke context.

foto: © Popel Coumou - Paper and Light
foto: © Popel Coumou - Paper and Light

De jury over Paper & Light: “Coumou speelt in haar werk met de belangrijkste elementen van fotografie: licht, papier en de perceptie van de werkelijkheid. Door haar collages zorgvuldig te belichten weet ze het papieren reliëf een derde dimensie te geven, waardoor het platte vlak tot leven komt. Een bijzonder smaakvol boek, waarbij de fotografie van Coumou een nieuw level heeft bereikt.”

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: