Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Beste Nederlandse foto Sony World Photography Awards 2019

De jury van de 2019 Sony World Photography Awards heeft vandaag de foto Rubber Identity van Arwe Art uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award.

De National Awards, als onderdeel van de Sony World Photography Awards, vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau. Door de beste foto, die door een lokale fotograaf is genomen, te onderscheiden ondersteunt Sony lokaal fotografisch talent door het werk wereldwijd te promoten.

fotoportret van zwemster met badmuts op met roze oranje en gele bloemen
foto: © Arwe Art, Netherlands, 1st Place, National Awards, 2019 Sony World Photography Awards

Arwe is een fotograaf uit Den Haag wiens passie voor de kunsten begon toen hij als twintigjarige fervent kunst ging verzamelen. Hij heeft een fascinatie voor menselijk gedrag en zoekt naar de kwetsbaarheden van zijn modellen. De winnende portretfoto illustreert Arwe's doel om modellen uit hun comfortzone te lokken en zich kwetsbaar, bloot en intiem te laten voelen. De kijker krijgt zo een nauwkeuriger indruk van wie ze werkelijk zijn.

Arwe over de winnende foto: "Ons haar is diep verbonden met onze identiteit. Eeuwenlang heeft haar gecompliceerde connotaties gehad met ons innerlijk, politiek, religie en sociale bevrijding. Dus wat gebeurt er met onze noties van 'zelf' wanneer haar geen factor is? Rubber Identity is een serie portretten waarbij het haar van het model wordt verborgen door vintage rubberen badmutsen. De modellen zijn zichtbaar ongemakkelijk met de mutsen, wanneer ze niet langer hun eigen karakter met hun haar kunnen beïnvloeden."

Het succes werd vandaag bekendgemaakt samen met de winnaars van alle 62 Nationale Awards en de tien categorieën van de 'Open competitie' van de Awards. De uiteindelijke winnaars van de Awards worden op 17 april bekendgemaakt.

Voor meer informatie, bezoek www.worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: