Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nadav Kander winnaar van Outstanding Contribution voor Photography Award

foto van het monumnent van Utah door Nadav Kander
foto: © Nadav Kander, Monument, Utah, USA. Courtesy of Flowers Gallery

De World Photography Organisation (WPO) heeft de fotograaf Nadav Kander uitgeroepen tot winnaar van de Outstanding Contribution to Photography Award. De fotograaf zal op 17 april zijn onderscheiding in ontvangst nemen tijdens de 2019 Sony World Photography Awards-ceremonie in Londen. 

fotoportret van Eddie Redmayne door Nadav Kander
foto: © Nadav Kander, Eddie Redmayne (Forest), 2016. Courtesy of Flowers Gallery

Een persoonlijke selectie van zijn werk wordt tentoongesteld van 18 april tot 6 mei als onderdeel van de 2018 Sony World Photography Awards tentoonstelling in het Somerset House in Londen.

De tentoonstelling geeft het publiek de zeldzame mogelijkheid om zeven gevarieerde collecties met Kander's veelgeprezen en minder bekende werken in één ruimte te bekijken.

Nadav Kander (1961) zit al meer dan dertig jaar in de fotografie. Zijn bekroonde commerciële, portret-, figuratief en landschapswerk heeft een kenmerkende stijl die vaak gevoelens van stilte en onbehagen oproept.

Kander woont en werkt in Londen en heeft zeven boeken uitgegeven. In 2015 ontving hij een Honorary Fellowship Award van de Royal Photographic Society en zijn werken zijn wereldwijd ondergebracht in meerdere openbare collecties, waaronder de National Portrait Gallery in Londen en het Museum of Contemporary Photography in Chicago.

foto van mensen die picknicken bij Chongqing Municipality door Nadav Kander
foto: © Nadav Kander, Chongqing IV (Sunday Picnic), Chongqing Municipality, 2006. Courtesy of Flowers Gallery

Geselecteerde projecten uit het verleden omvatten The Long River, winnaar van the Prix Pictet award in 2009, Dust, een verkenning van de overblijfselen van de Koude Oorlog via de radioactieve ruïnes van geheime steden op de grens tussen Kazachstan en Rusland, Bodies 6 Women, 1 Man en Obama’s People, een veelgeprezen portretreeks in opdracht van New York Times Magazine. Zijn recente serie Dark Line - The Thames Estuary is een persoonlijke reflectie op het landschap van de rivier de Theems op het punt van verbinding met de zee.

Eerdere winnaars van de Outstanding Contribution to Photography-award zijn onder anderen Mary Ellen Mark, William Klein, Eve Arnold, Bruce Davidson, Elliott Erwitt en meest recentelijk Martin Parr en Candida Höfer.

Meer info: www.worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: