Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Candida Höfer winnaar van Outstanding Contribution voor Photography Award

foto: © Candida Höfer, VG Bild-Kunst, Bonn - Trinity College Library Dublin I 2004
foto: © Candida Höfer, VG Bild-Kunst, Bonn - Trinity College Library Dublin I 2004

De World Photography Organisation (WPO) heeft de fotografe Candida Höfer uitgeroepen tot winnaar van de Outstanding Contribution to Photography Award. De fotograaf zal op 19 april haar onderscheiding in ontvangst nemen tijdens de 2018 Sony World Photography Awards-ceremonie in Londen. 

Een persoonlijke selectie van haar werk wordt tentoongesteld van 20 april tot 6 mei als onderdeel van de 2018 Sony World Photography Awards tentoonstelling in het Somerset House in Londen.

foto: © Candida Höfer, VG Bild-Kunst, Bonn - Hermitage St. Petersburg VIII 2014
foto: © Candida Höfer, VG Bild-Kunst, Bonn - Hermitage St. Petersburg VIII 2014

De Duitse fotografe Candida Höfer (geboren in Eberswalde, in 1944) is één van de meest gewaardeerde fotografen ter wereld. Höfer staat bekend om haar nauwkeurige techniek. Het werk van Höfer is internationaal erkend en richt zich op kleurrijke grootformaat fotografie. Haar krachtige portretten van ruime, lege ruimtes maken deel uit van belangrijke collecties over de hele wereld en zijn te bewonderen in toonaangevende internationale musea.

Ter ere van Höfers bijdrage aan de fotografie, heeft de fotografe werk geselecteerd uit haar carrière om te laten zien tijdens de 2018 Sony World Photography Awards tentoonstelling in het Somerset House in Londen. De tentoonstelling zal drie van haar meest opmerkelijke stukken bevatten: Musée du Louvre Paris XXI 2005, Hermitage St. Petersburg VIII 2014 en Trinity College Library Dublin I 2004 - die in bruikleen zijn bij Ben Brown Fine Arts in Londen.

‍© Candida Höfer, VG Bild-Kunst, Bonn - Musée du Louvre Paris XXI 2005
‍© Candida Höfer, VG Bild-Kunst, Bonn - Musée du Louvre Paris XXI 2005

Eerdere winnaars van de Outstanding Contribution to Photography-award zijn onder andere Mary Ellen Mark, Eve Arnold, Bruce Davidson, Elliott Erwitt en meest recentelijk Martin Parr.

De shortlist voor alle competities worden aangekondigd op 28 februari 2018. De winnaars van Open en National Awards worden openbaar op 20 maart 2018. De winnaars van de categorieën Photographer of the Year en Professional worden bekend gemaakt op 19 april 2018.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: