Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Beste Nederlandse foto SWPA 2021

De jury van de 2021 Sony World Photography Awards heeft de foto Hello World uit de categorie ‘Natural World & Wildlife’ van Alex Pansier uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award.

De Sony World Photography Awards is 's werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau, waaraan dit jaar 53 landen deelnamen. Meer dan 330.000 afbeeldingen uit 220 gebieden werden ingezonden en meer dan 165.000 namen waren ingeschreven voor de Open competitie.

foto: © Alex Pansier, Netherlands, Shortlist, Open, Natural World & Wildlife, 2021 Sony World Photography Awards - Hello World, mier kijkt over rand van herfstblad
foto: © Alex Pansier, Netherlands, Shortlist, Open, Natural World & Wildlife, 2021 Sony World Photography Awards - Hello World

Alex Pansier (46) is een fotograaf uit Oss. Als internet ondernemer in een steeds sneller veranderende wereld vindt hij het prettig om de natuur in de gaan. Daarover zegt hij: “Het is een fijne tegenhanger om te ontspannen en te genieten en al het moois om ons heen vast te leggen. Dat doe ik het liefst in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, sterk geïnspireerd door de donkere en sombere dagen."

Over de winnende foto gesproken, Alex legt uit: “Dieren krijgen bij mij de hoofdrol, waarbij ik ze het liefst in hun natuurlijke omgeving fotografeer en waar eenvoud centraal staat. Daarbij probeer ik ze een menselijk trekje te geven, zoals bij deze rode mier die je door het gat in een herfstblad lijkt aan te kijken.

Als winnaar van de National Award ontvangt Alex de nieuwste digitale beeldapparatuur van Sony. In een reactie op zijn overwinning zei hij: “Blijf gefocust en wees geduldig.”

foto: © Alex Pansier, Netherlands, Shortlist, Open, Natural World & Wildlife, 2021 Sony World Photography Awards - konijn eet bloem
foto: © Alex Pansier, Netherlands, 2021 Sony World Photography Awards

De winnaars in de competitie Student, Youth, Open en Professional van de Sony World Photography Awards 2021 worden op 15 april 2021 digitaal bekendgemaakt door de World Photography Organization.

Dit jaar zijn twee Nederlandse fotografen opgenomen in de shortlist voor de Open competitie, te weten Alex Pansier en Ruud Peters.

Voor meer informatie, bezoek www.worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: