Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotografisch duo RongRong & inri ontvangt prijs

foto van de ruggen van twee vrouwen die op een bed zitten en waarvan de zwarte haren samen tot een vlecht in het midden gevlecht zijn
foto: © RongRong & inri | Untitled, 2008 No.25

RongRong & inri, een invloedrijk fotografenduo in China en ook daarbuiten, is door Sony World Photography Awards 2016 uitgekozen tot winnaar van de Outstanding Contribution to Photography.

De fotografen worden erkend voor hun carrière als kunstenaars en hun aanzienlijke impact op de Aziatische fotografie.

De fotografie van RongRong & inri weerspiegelt de intieme wereld die zij samen hebben gecreëerd en verlegt de grenzen van de traditionele zwart-wit doka technieken. Samen richtten ze de eerste Chinese hedendaagse galerie op gewijd aan het medium: het Three Shadows Fotografie Art Centre, en ook het Jimei x Arles Foto Festival 2015 in samenwerking met Les Rencontres d'Arles.

“This award genuinely encourages us to put more efforts into the development of photography. We have faith in this career we choose and love.” RongRong & inri

De Chinese fotograaf RongRong en Japanse kunstenaar INRI ontvangen de award in Londen op 21 april op de Sony World Photography Awards 2016 ceremonie.

foto van naakte man en vrouw op elkaar liggend op een bergtop met veel mist op achtergrond
foto: © RongRong & inri | In the Great Wall.China.2000.No.3

Een speciale tentoonstelling van Rongrong & inri's huidige en vroegere werk zal worden getoond in Somerset House in Londen van 22 april tot 8 mei, als onderdeel van de 2016 Sony World Photography Awards Exhibition. Het is de eerste keer dat zoveel van de werken van de fotografen zijn samengebracht buiten Azië en het is ook de Europese première van de nieuwe werken van hun laatste, veelgeprezen serie, Tsumari Story.

Vorige ontvangers van de Outstanding Contribution on Photography Award waren onder meer Eve Arnold, William Klein, Marc Riboud, William Eggleston, Mary Ellen Mark, Elliott Erwitt, Bruce Davidson en Phil Stern.

WPO Creative Director Astrid Merget Motsenigos: "Ondanks de belangrijke bijdrage die RongRong & inri de afgelopen vijftien jaar hebben geleverd aan de fotografie, zijn ze niet breed internationaal bekend en wij, de World Photography Organisatie willen hier verandering in brengen [...]."

Meer info op www.worldphoto.org.

Tekst: © Fotografie.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: