Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Nationale winnaar World Photography Awards 2016

zwartwitfoto van twee vechtende vossen in het bos
foto: © Max van Son, Winner, Netherlands, National Award, 2016 Sony World Photography Awards

De Nederlandse fotograaf Max van Son uit Amsterdam is uitgeroepen tot de winnaar van de 'Netherlands National Award' van de Sony World Photography Awards. Van Sons winnende foto 'Late Afternoon Fight' is geselecteerd als de beste foto van een Nederlandse fotograaf die in één van de tien open categorieën is ingezonden.

Van Son is architect en bekend als fotograaf. Hij wint met deze prijs een Sony ILCE-7M2K. Daarnaast zal de winnende foto deel uitmaken van de 2016 Sony World Photography Awards-tentoonstelling in het Londense Somerset House van 22 april tot 8 mei. Ook wordt deze foto gepubliceerd in het jaarlijkse Sony World Photography Awards-boek.

Tijdens de tentoonstelling worden ook de internationale winnaars en de shortlists in de categorieën Professional, Open en Youth getoond. Tegelijk vindt de eerste grote Europese tentoonstelling van het artistieke kunstfotografenduo RongRong & inri (China/Japan) plaats. Dit duo won de Outstanding Contribution to Photography-prijs in de Awards.

Ik voel me nu extra geïnspireerd om in deze categorie te blijven werken

Van Son vertelt over de winnende foto: "Ik heb deze foto in de zomer van 2015 in de duinen van Noord-Holland genomen. Ik was al de hele middag aan het fotograferen toen ik opeens het geluid van vechtende vossen in de bosjes hoorde. Ik ging voorzichtig op het geluid af en zag twee vossen in gevecht, vlak voor zonsondergang. Op een gegeven moment viel het zonlicht heel mooi in de wijd geopende bekken van de twee vossen. Dat was het juiste moment om een aantal foto's te maken.”

Van Son reageert op het nieuws dat hij de winnaar is: “Ik vind het fantastisch om te horen dat ik de winnaar ben van de nationale prijs! En het feit dat het gaat om een foto in de categorie 'Nature & Wildlife' is extra motiverend voor me. Natuurfotografie geeft me een goed gevoel van balans in verhouding tot architectuur. Ik voel me nu extra geïnspireerd om in deze categorie te blijven werken.”

vrolijke foto van mensen op het terras van een strandtent met zon erachter die bijna ondergaat
‍foto: © Carina Dumais, 2nd place, Netherlands, National Award, 2016 Sony World Photography Awards

De overige prijswinnaars in de Netherlands National Award zijn:

  • Tweede prijs - Carina Dumais voor haar foto getiteld ‘Fun at City Beach on the quay
  • Derde prijs - Max van Son voor zijn foto getiteld Roll Over.

Het National Awards-programma onderscheidt de beste foto die door een lokale fotograaf is genomen. Het programma loopt in zestig landen wereldwijd. De National Awards staan open voor zowel professionele als amateurfotografen.

De winnaars van alle zestig National Awards zijn vandaag aangekondigd. Alle winnende foto's zijn te zien op worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: