Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nederlandse fotograaf genomineerd voor SWPA 2021

De World Photography Organization heeft de finalisten en fotografen op de shortlist vandaag bekend gemaakt voor de Professional wedstrijd van de Sony World Photography Awards 2021. Voor de finalisten is de Nederlandse fotograaf Peter Eleveld genomineerd in de categorie Stilleven. De winnaar van de titel Photographer of the Year 2021 wordt gekozen uit de groep professionele finalisten.

Er zijn meer dan 330.000 afbeeldingen uit 220 landen ingezonden tijdens de vier competities van de 2021 Awards en meer dan 145.000 fotografen namen deel aan de tien categorieën van de Professional competitie, dat is het hoogste aantal inzendingen tot nu toe.

© Just Hogweed - Peter Eleveld, Netherlands, Finalist, Professional, Still Life, 2021 Sony World Photography Awards
foto: © Just Hogweed - Peter Eleveld, Netherlands, Finalist, Professional, Still Life, 2021 Sony World Photography Awards

Peter Eleveld: "Voor dit project heb ik gewone voorwerpen gebruikt, zoals glaswerk, fruit en bloemen, en de wet plate collodium-techniek toegepast om er iets buitengewoons van te maken. Toen ik mijn onderwerp eenmaal had gevonden, begon ik me voor te stellen hoe het er gedrukt uit zou zien. Dit specifieke proces vereist veel geduld en een zorgvuldige planning van compositie, belichting en belichtingstijden.

Het harde werk loont als het eindelijk allemaal samenkomt in één uniek, magisch moment terwijl je de foto langzaam voor je ogen ziet ontwikkelen. Dit gebeurt niet altijd, maar als het gebeurt, blijft er een uniek beeld (plate) over."

© Still Live with Ginger Jar - Peter Eleveld, Netherlands, Finalist, Professional, Still Life, 2021 Sony World Photography Awards
foto: © Still Live with Ginger Jar - Peter Eleveld, Netherlands, Finalist, Professional, Still Life, 2021 Sony World Photography Awards

Dit jaar was er in de competitie een nieuwe categorie Portfolio geïntroduceerd, waarbij fotografen losse afbeeldingen konden insturen met verschillende onderwerpen, maar waarin hun stijl en technische vaardigheden overal herkenbaar zou zijn.

De winnaars van de wedstrijden Student, Youth, Open en Professional van de Sony World Photography Awards 2021 worden op 15 april bekendgemaakt via de digitale en videoplatforms van de World Photography Organisation.

Meer finalisten en info op worldphotoorg.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: