Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

IPA Award Wildlife voor fotograaf Hans Stel

IPA Award Wildlife voor fotograaf Hans Stel

Vorige week is bekend gemaakt dat er dit jaar een tweede Nederlandse fotograaf winnaar is geworden bij de International Photography Awards (IPA, New York). De in Schoorl woonachtige fotograaf Hans Stel stuurde een foto in van een stelletje papegaaiduikers op de Farne eilanden en won hiermee de eerste prijs in de categorie Non-Professional Nature, Wildlife.

Eerder dit jaar werd de Zeeuws-Vlaamse fotograaf Frank Peters winnaar met twee winterfoto's van Zeeuws-Vlaanderen in de categorie Minimalism.

foto: © Hans Stel - Clowns in the Mist, papegaaiduikers
foto: © Hans Stel - Clowns in the mist

"Het groepje papegaaiduikers zat op een witte muur die de vuurtoren omringt. Toen ik daar aankwam waren er nog geen mensen en zaten ze ongestoord rond te kijken. Ik klom op een bankje en met een Canon 500mm F4 schoot ik uit de hand een serie foto’s waar dit er een van is. De zeemist op de achtergrond zorgde ervoor dat ik deze witte foto kon maken. Zodra de eerste mensen er waren, vertrokken de vogels."

Hans geeft workshops en lezingen en organiseert natuurfotografiereizen naar de mooiste bestemmingen op deze planeet. Vooral Madagaskar heeft zijn hart veroverd. Hij heeft nationale en internationale prijzen gewonnen met zijn foto’s.

De IPA is één van de meest prestigieuze fotografiewedstrijden ter wereld waar jaarlijks tienduizenden fotografen aan deelnemen.

Meer info: www.hansstel.com.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: