Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Lex van Rossen Award 2011 uitgereikt

foto: © Dirk Wolf

Gisteren vond op het Eurosonic Noorderslag seminar in Groningen de uitreiking plaats van de Lex van Rossen Award, een stimuleringsprijs voor Europese popfotografie. De award is vernoemd naar de bekende Nederlandse popfotograaf Lex van Rossen, die kort voor zijn overlijden in 2007 op hetzelfde festival de Pop Pers Prijs won, tegenwoordig de Pop Media Prijs geheten.

In 2008 werd de Lex van Rossen Award voor het eerst uitgereikt, aan Nederlands fotografe Annie Hoogendoorn (oa. Revu). In 2009 en 2010 ging de prijs naar Tom Verbruggen (BE) respectievelijk Graham Smith (UK).

De winnaar van de Lex van Rossen Award 2011 is Nederlands fotograaf Dirk Wolf. Wolf reisde met de Belgische rockband Triggerfinger mee naar Los Angeles, voor de opnames van hun zojuist verschenen derde album.

foto van drie mensen die op straat lopen in een zonnig land, een dikke man voorop en jongen links erachter en een andere man iets verder naar achter
‍foto: © Dirk Wolf

Volgens de jury geven de beelden “op voortreffelijke wijze de sfeer van de stad en de trip weer. De foto’s zien er net zo zonnig en broeierig uit als Los Angeles zelf. Ze tonen de ultieme droom van elke band uit Nederland en België: voor opnames van je plaat naar het zonnige LA.

Wolf zet de bandleden niet neer als stoere rockers, maar als mannen op vakantie, in de zon, genietend van het weer en de omgeving waarin ze zaten. Je zou bloed zweet en tranen verwachten bij zo’n reportage, maar dat zie je juist niet. In die zin zijn dit verrassende beelden. Als reportage werkt het ook prima: de band komt aan, hangt rond, en gaat weer weg. De cirkel is rond.”

foto van een man met elektrisch gitaar en koptelefoon op in een kamer die gelig verlicht is
‍foto: © Dirk Wolf

Foto’s van Dirk Wolf en de andere zeven genomineerden voor de Lex van Rossen Award 2011 zijn t/m 27 februari 2011 te zien in de Popview 2011 expositie in Noorderlicht (A-Kerkhof 12, Groningen).

De Popview 2011 expositie bevat werk van: Antonio Campanella (IT), Marjolein Hoornaert (BE), Ben Meadows (UK), Agata Pietron (PL), Francisco Reina (ES), Tim C. Rochels (DE), Rob Walbers (BE) en Dirk Wolf (NL).

Lees hier over de eerste Lex van Rossen Award.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: