Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotograaf Elliott Erwitt geprezen

De welbekende fotograaf Elliott Erwitt ontvangt op 23 april tijdens de Sony World Photography Awards de Outstanding Contribution to Photography.

Erwitt, 86 jaar, zal de prijs in ontvangst nemen tijdens de jaarlijkse award ceremonie in Londen temidden van alle leidende figuren in de internationale wereld van de fotografie.

zwartwit foto van Erwitt Elliott van aapje met mutsje en bekertje om nek op straat die omhoogkijkt naar vrouw met tas en schoenen en hakken
foto: © Elliott Erwitt / MAGNUM PHOTOS | ITALY, Rome. 1978

Tijdens de Sony World Photography Awards Exhibition in Somerset House in London van 24 april tot 10 mei zal het bekende maar ook minder bekende werk van Erwitt getoond worden en op 24 april is er de mogelijkheid om een openbaar gesprek bij te wonen tussen Erwitt en zijn boekontwerper Stuart Smith.

Elliott Erwitt is wereldwijd erkend voor zijn openhartige en vaak ironische zwart-wit beelden die het leven van alledag vastleggen.

Sinds 1953 maakt hij deel uit van het fotoagentschap Magnum. Over fotografie zegt hij: “To me, photography is an art of observation, it’s about finding something interesting in an ordinary place. I’ve found it has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.”

zwartwit foto van Elliott Erwitt van vrouw die haar kamt in spiegel en fotograaf die erachter staat met camera
foto: © Elliott Erwitt / MAGNUM PHOTOS | FRANCE, Paris. 1952.

Naast de bekende beelden van President Nixon, Marilyn Monroe en Parijse hondjes heeft hij enorm veel foto's en films gemaakt en houdt hij zich hier nog steeds dagelijks mee bezig. De expositie in Somerset House toont ook zijn boeken, zijn archiefprints, zijn favoriete foto's en een selectie van zijn films.

The Outstanding Contribution to Photography Award wordt ieder jaar uitgereikt door Sony World Photography Awards. Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan Bruce Davidson. Eerder ontvingen Eve Arnold, William Klein, Marc Riboud, William Eggleston en Mary Ellen Mark deze prijs, beter bekend als de Lifetime Achievement Award.

Elliott Erwitt ontvangt zijn award op 23 April, de dag waarop ook de winnaars van de professionele categorieën en de uiteindelijke winnaar van de L’Iris d’Or / Sony World Photography Awards Photographer of the Year bekend gemaakt worden.

Info: www.worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: