Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

NL fotografen genomineerd SWPA 2024

Eddo Hartmann - Professional Competition Sony World Photography Awards 2024
foto: © Eddo Hartmann, Netherlands, Shortlist, Professional competition, Documentary Projects, Sony World Photography Awards 2024

De Nederlandse fotografen Eddo Hartmann, Jasper Doest en Hendrik J Hunter zijn genomineerd voor de Professional Competition Sony World Photography Awards 2024. Zij maken nu kans op de grootse titel Photographer of the Year 2024. De algehele winnaar van de prestigieuze wedstrijd wordt gekozen uit de professionele finalisten.

Dit jaar werden er meer dan 395.000 beelden uit meer dan 220 landen en gebieden ingezonden voor de Sony World Photography Awards, met het hoogste aantal inzendingen ooit voor de Professional Competition.

Eddo Hartmann is finalist van de Landscape category. Zijn serie The Sacrifice Zone verkent een afgelegen gebied in Kazachstan dat ooit de locatie was van de belangrijkste nucleaire testfaciliteiten van de Sovjet-Unie. Hij maakt gebruik van infrarood om de voor het menselijk oog onzichtbare gevolgen van de stralingsbesmetting te laten zien. ​Eddo staat ook op de shortlist van de categorie Documentary Projects van de Professional Competition.

foto: © Jasper Doest, Netherlands, Finalist, Professional competition, Wildlife & Nature, Sony World Photography Awards 2024

Jasper Doest is finalist van de Wildlife & Nature category met zijn project Footsteps of Giants. Met deze serie onthult hij het delicate evenwicht tussen mensen en olifanten op het platteland van Zambia: een ongemakkelijke wapenstilstand die steeds meer verstoord wordt doordat beide bevolkingsgroepen strijden om beperkte hulpbronnen.

In the Footsteps of Giants - Jasper Doest
Elephants charge through Livingstone’s narrow streets, their towering figures trumpeting into the night. Altered habitats mean they emerge from the national park at dusk to seek food within Livingstone. A nighttime curfew, urging the community to stay indoors, aims to reduce human-wildlife conflict.

Hendrik J Hunter is ook een Nederlandse fotograaf die met zijn inzending op de shortlist van de Landscape category van de Professional Competition staat.

De uiteindelijke winnaars in de Student, Youth, Open en Professional wedstrijd van de Sony World Photography Awards 2024 worden op 18 april 2024 bekendgemaakt.

foto: © Hendrik J. Hunter, Netherlands, Shortlist, Professional competition, Landscape, Sony World Photography Awards 2024

Once upon a time - Hendrik J Hunter
Magda's love caravan. In this parking strip at the Cologne-Eifeltor industrial estate, prostitutes wait for their customers in 10–15 caravans. The space between two caravans is just large enough to park a car.

Van 19 april tot en met 6 mei 2024 wordt een selectie van foto's van finalisten en geselecteerde fotografen tentoongesteld als onderdeel van de Sony World Photography Awards in Somerset House in Londen.

Meer informatie op www.worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: