Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nederlandse fotograaf genomineerd voor SWPA 2023

Riverland door Marjolein Martinot - genomineerd voor Professional Competition Sony World Photography Awards 2023

De Nederlandse fotograaf Marjolein Martinot is genomineerd voor de Professional Competition Sony World Photography Awards 2023. Zij maakt nu kans op de grootse titel Photographer of the Year 2023. De algehele winnaar van de prestigieuze wedstrijd wordt namelijk gekozen uit de professionele finalisten.

Meer dan 415.000 foto's uit meer dan tweehonderd landen en gebieden werden ingezonden voor de wedstrijd van 2023 en meer dan 180.000 fotografen namen deel aan de Professional Competitie - het hoogste aantal inzendingen ooit.

foto: © Marjolein Martinot, Netherlands, Finalist, Professional competition, Portfolio, Sony World Photography Awards 2023 - Boys in Trees, Summer 2020, Indre, France

Marjolein Martinot stuurde verschillende series van foto's in voor de categorie Portfolio, waaronder Riverland, een analoog fotografieproject dat zij in 2020 is gestart.

De serie Riverland toont verschillende taferelen – portretten, stillevens en landschappen – genomen in en rond de rivieren en waterwegen van Zuid-Frankrijk. Met deze serie wil zij laten zien hoe een kronkelende rivier een echo kan zijn van de voortdurende en onverwachte koers van het leven.

foto: © Marjolein Martinot, Netherlands, Finalist, Professional competition, Portfolio, Sony World Photography Awards 2023 - After a Swim, 2021

De uiteindelijke winnaars in de Student, Youth, Open en Professional wedstrijd van de Sony World Photography Awards 2023 worden op 13 april 2023 bekendgemaakt.

Van 14 april tot 1 mei 2023 wordt een selectie van foto's van finalisten en geselecteerde fotografen tentoongesteld als onderdeel van de Sony World Photography Awards in Somerset House.

Meer informatie op www.worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: