Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Zeeuws-Vlaamse landschappen internationaal bekroond

Landschapsfoto Zeeuws Vlaanderen door Frank Peters
foto: © Frank Peters - Clay Land

Fine art fotograaf Frank Peters heeft voor zijn serie Clay Land een eervolle vermelding gekregen in de prestigieuze fotowedstrijd Prix de la Photographie Paris (PX3). Daarmee is de serie van Zeeuws-Vlaamse landschappen voor de derde keer internationaal bekroond. Ook in de Fine Art Photography Awards (Londen) en de Minimalist Photography Awards ontving hij eervolle vermeldingen voor de foto’s.

In de serie gaat Peters op zoek naar het karakter van het rurale Zeeuws-Vlaamse landschap in wintertijd met omgeploegde velden en sfeervolle weersomstandigheden als bewolking, regen, mist. De paar boerderijen, landwegen en uitgestrekte vergezichten tonen een minimalistische schoonheid die de aard van dit dunbevolkte landelijke gebied weergeven.

foto: © Frank Peters - Clay Land
foto: © Frank Peters - Clay Land

Vorig jaar viel een andere serie van Peters' foto’s van Zeeuws-Vlaanderen ook al in de prijzen. Hij won met besneeuwde landschappen de International Photography Awards (IPA, New York) in de categorie Minimalisme.

“Sinds 2017 woon ik in Zeeuws-Vlaanderen en het winterse landschap inspireert tot het maken van dit soort werk. De zomer is ook heerlijk in Zeeland, maar ik houd van het minimalistische karakter, de ruimte en de desolate troosteloosheid (die me juist het tegenovergestelde biedt dan de aanblik doet vermoeden) die je hier in dit jaargetijde kunt vinden”, zegt Peters. In oktober wordt één van de winterfoto’s op groot formaat tentoongesteld in galerie T in Middelburg.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: