Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Beste Nederlandse foto SWPA 2022

foto: © Harrie Coehorst - Passing By, Netherlands National Awards, StreetPhoto

De jury van de 2022 Sony World Photography Awards heeft de foto Passing By van Harrie Coehorst in de categorie ‘Streetlife’ uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award.

Het National Awards-programma is een initiatief van de World Photography Organization en Sony om lokale fotografische gemeenschappen over de hele wereld te ondersteunen. Dit jaar deden 61 landen mee. Meer dan 340.000 afbeeldingen uit 211 gebieden werden ingezonden voor de Sony World Photography Awards 2022 en meer dan 170.000 werden ingezonden voor de Open competitie (waaruit de winnaar van de National Awards werd gekozen).

Harrie Coehorst is een fotograaf uit Goirle. Als liefhebber van zowel urbex fotografie als straatfotografie is hij veel op pad en fotografeert hij het liefst in zwart-wit.

foto: © Harrie Coehorst - Passing By, Netherlands, Winner, National Awards, Street Photography, 2022 Sony World Photography Awards

Harrie Coehorst over Passing By: “Ik heb de foto in Antwerpen gemaakt bij een passage onder het spoor. Het beeld is naar mijn mening interessant door de compositie en het feit dat er mensen, zowel te voet als op de fiets, passeren. Ik heb de foto omgezet naar zwart-wit om er een versterkend effect aan te geven.”

Nieuw bij de Awards van dit jaar is het Latin America National Awards-initiatief. Dit werpt een schijnwerper op de levendige en gevarieerde fotografische gemeenschap in de regio. Kijkend naar talenten uit heel Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Mexico beloont de Latin American National Awards de eerste, tweede en derde plaats en een shortlist van zes fotografen.

Alle winnaars van de National Award ontvangen digitale beeldapparatuur van Sony en worden opgenomen in de tentoonstelling en het boek van de Sony World Photography Awards.

foto: © Mathis Vandermeeren - Earth's Eye, Belgium, Winner, National Awards, Landscape, 2022 Sony World Photography Awards

Mathis Vandermeeren, winnaar België:
"This picture was taken with my drone in a geothermal area called Hverravellir in the centre of Iceland, in August 2021. It shows a natural hot spring that has a wonderful blue colour, especially when seen from above."

De overall winnaars in de Student, Youth, Open en Professional competitie van de Sony World Photography Awards 2022 worden op 12 april 2022 bekendgemaakt en zullen te zien zijn als onderdeel van de tentoonstelling in Somerset House, Londen (13 april-2 mei 2022 ).

Voor meer informatie, bezoek www.worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: