Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

NL fotografen op Open shortlist van SWPA 2023

De World Photography Organization heeft de categoriewinnaars en de genomineerden in de Open competitie van de Sony World Photography Awards 2023 bekend gemaakt. De Nederlandse fotografe Mieke Douglas is winnares in de categorie Object. Alex Pansier, Isabel Bielderman en Jessica Innemee staan op de shortlist respectievelijk in de categorieën Natural World & Wildlife, Landscape en Lifestyle.

Meer dan honderd fotografen zijn genomineerd voor de competitie van 2023, naast de tien categoriewinnaars. Er waren meer dan tweehonderdduizend foto's ingestuurd voor de Open competitie.

foto: © Mieke Douglas - Recycled, Netherlands, Winner, Open Competition, Object, Sony World Photography Awards 2023

Mieke Douglas wint deze prijs met de foto Recycled, een 'trompe-l'oeil' shot van bloemachtige plastic zakken en tule gerangschikt als een boeket, dat ons uitnodigt om nog eens goed te kijken.

De winnaars van de wedstrijden Student, Youth, Open en de Professional winnaars van de Sony World Photography Awards 2023 worden op 13 april bekendgemaakt en de winnende en genomineerde foto's worden getoond als onderdeel van de Sony World Photography Awards-tentoonstelling in Somerset House van 14 april tot 1 mei 2023.

foto: © Isabel Bielderman, Netherlands, Shortlist, Open Competition, Landscape, Sony World Photography Awards 2023

De tien categorie-winnaars van de Open competitie ontvangen de nieuwste digitale beeldapparatuur van Sony en zullen vervolgens strijden om de prestigieuze Open Photographer of the Year-titel en een beloning van $ 5.000 (USD).

Meer finalisten en info op worldphotoorg.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: