Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

NL fotografen op Open shortlist van SWPA 2024

De World Photography Organization heeft de categoriewinnaars en de genomineerden in de Open competitie van de Sony World Photography Awards 2024 bekend gemaakt. De Nederlandse fotograaf Rob Blanken is winnaar in de categorie Creative. Sarah Wouters staat op de shortlist in de categorie Motion.

Dit jaar werden er meer dan 395.000 beelden uit meer dan 220 landen en gebieden ingezonden voor de Sony World Photography Awards.

© Rob Blanken - Untitled, Netherlands, Winner, Open Competition, Creative, Sony World Photography Awards 2024

Rob Blanken wint deze prijs voor zijn macrofoto van kristallen van aminozuren B-alanine, L-glutamine en glycine, die de opmerkelijke kleuren en texturen in deze complexe structuren laat zien. De foto is een 5x vergroting, gefotografeerd met behulp van polarisatiefilters.

De winnaars van de wedstrijden Student, Youth, Open en de Professional winnaars van de Sony World Photography Awards 2024 worden op 18 april bekendgemaakt, en de winnende en genomineerde foto's worden getoond als onderdeel van de Sony World Photography Awards-tentoonstelling in Somerset House van 19 april tot 6 mei 2024.

De expositie zal daarna op andere locaties worden voorgezet.

© Sarah Wouters - The Turning White Horse, Netherlands, Shortlist, Open Competition, Motion, Sony World Photography Awards 2024

Sarah Wouters fotografeerde de rondrennende paarden tijdens een reis naar Cappadocië in Turkije, waar ze vroeg in de ochtend naar de Göreme-vallei ging om de heteluchtballonnen te fotograferen die opstegen nabij de paardenstallen.

De tien categorie-winnaars van de Open competitie ontvangen de nieuwste digitale beeldapparatuur van Sony en zullen vervolgens strijden om de prestigieuze Open Photographer of the Year-titel en een beloning van $ 5.000 (USD).

Meer finalisten en info op worldphotoorg.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: