Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Winnaar Travel Photographer of the Year 2015

foto van man in kano in oerwoud zwart wit als silhouet
foto: © Marsel van Oosten/tpoty.com | Atchafalaya Basin, Louisiana, USA

Marsel van Oosten heeft de titel International Travel Photographer of the Year 2015 (TPOTY) op zijn naam staan. De Nederlandse fotograaf heeft de hoofdprijs in deze internationale fotowedstrijd gewonnen. Er waren inzendingen van fotografen uit 110 landen. The Young Travel Photographer of the Year 2015 is de 19-jarige Chase Guttman uit de VS.

Ook andere fotografen uit 22 verschillende landen hebben prijzen gewonnen en de winnende beelden zullen voor het eerst tentoongesteld worden in de zomer van 2016 in The Museum of London Docklands.

foto van pelikanenkop met open bek en in die driehoek ook een pelikanenkop
foto: © Marsel van Oosten/tpoty.com | Great white pelicans, Atlantic Ocean, Walvis Bay, Namibia

Een internationale jury selecteerde acht foto's van Marsel als beste inzending voor de gehele wedstrijd. Zijn twee portfolios, beide in zwartwit, zijn zeer verscheiden, maar elegant en mooi gecomposeerd en belicht. De eerste portfolio van de pelikanen is scherp en grafisch en de tweede van Louisiana is subtiel en gestructureerd.

In de categorie Water werd de Nederlandse fotograaf Jasper Doest prijswinnaar met een enkele foto. Dit jaar introduceerde TPOTY voor het eerst een prijs voor de beste foto genomen met een mobiele telefoon. Deze is gewonnen door Edgard de Bono uit Italie met een foto genomen in Benin op een iPhone 5S.

Marsel van Oosten laat zich herkennen door zijn grafische benadering van compositie, een direct resultaat van zijn voorgaande carrière als art director. In zijn werk probeert hij te vereenvoudigen, zich te ontdoen van de vreemde. Eenvoud is de ultieme verfijning.

Zijn beelden zijn te zien in galeries en musea, en hij levert regelmatig een bijdrage voor National Geographic Magazine. Twee keer op een rij won hij de algemene titel Natuurfotograaf van het Jaar in de IPA. Hij ontving onderscheidingen voor TPOTY en Wildlife Photographer of the Year.

Samen met zijn vrouw Daniella runt hij Squiver, een bedrijf dat gespecialiseerd is in natuur- en landschapsfotografie, en organiseert hij rondleidingen en workshops voor kleine groepen van alle niveaus op spectaculaire locaties wereldwijd.

Meer info op TPOTY.

Lees hier meer over Marsel van Oosten op deze website.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: