Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Pink Lady® Food Photographer of the Year 2022

Isabelle Hattink - Lemon Cake - Pink Lady® Food Photographer of the Year

Kebabiyana, een intieme foto vol van warmte en menselijkheid, van de Indische fotograaf Debdatta Chakraborty, heeft de algemene prijs van Pink Lady Food Photographer of the Year 2022 gewonnen. Deze wedstrijd is toonaangevend in de kunst van voedselfotografie en film.

De foto is genomen op Khayyam Chowk, een gewone Indiase straat in Srinagar die overdag verandert in een bruisend voedselcentrum, terwijl verkopers houtskoolovens aansteken en de lucht vullen met het rokerige aroma van gegrilde lekkernijen zoals wazwan kebab, het populaire Kasjmir straatvoedsel.

foto: © Debdatta Chakraborty, India - Kebabiyana - Overall Winner of Pink Lady® Food Photographer of the Year 2022

Caroline Kenyon, directeur/oprichter van de Awards: “In de wereld van vandaag voelen we meer dan ooit de behoefte aan troost, aan liefde. Er is hier zoveel om ons gerust te stellen - de prachtig vastgelegde golvende omhelzing van de rook, het gouden licht, de uitdrukking van het onderwerp terwijl hij het eten klaarmaakt om te delen. Vonken vliegen van de spiesen, waarvan we het braden bijna kunnen ruiken, we stellen ons het warme, heerlijke aroma voor. Dit beeld, zacht maar krachtig, voedt onze ziel.”

De Nederlandse fotograaf Isabelle Hattink (Champagne Taittinger Wedding Food Photographer) kwam op de vierde plaats terecht met haar foto Lemon Cake. Isabelle: "De taart was aangesneden en de dame vond dit shot niet leuk. Ze vertelde me, toen ik haar vroeg of ik de foto mocht publiceren, dat iemand op haar tenen was gaan staan."

foto: © Isabelle Hattink, Nederland - Lemon Cake - no. 4 Winner of Pink Lady® Food Photographer of the Year 2022

De winnaars werden bekendgemaakt tijdens een spannende prijsuitreiking die op dinsdag 26 april jl. live werd gestreamd op het YouTube-kanaal van de wedstrijd. Dit werd bekeken door een mondiaal publiek, waaronder ook beroemdheden uit de wereld van eten en fotografie.

De tentoonstelling van de finalisten van 2022 gaat in première in The Royal Photographic Society, een van 's werelds oudste fotografische verenigingen, in Bristol. De tentoonstelling loopt van 20 november - 12 december 2022.
De toegang is gratis.

Ga naar www.pinkladyfoodphotographeroftheyear.com om de online galerie van alle finalisten van 2022 te bekijken.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: