Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Alex Pansier wint bij CUPOTY Challenge 2021

Alex Pansier wint bij Close-up Photographer of the Year Challenge 2021 met foto True Love

De Nederlandse fotograaf Alex Pansier heeft de Close-up Photographer of the Year Challenge 2021 gewonnen in de categorie: Two of a Kind met zijn hartverwarmende foto True Love van twee Europese grondeekhoorns die een vervaagde papaver op een grasveld delen in Wenen. Deze dieren zijn geclassificeerd als kwetsbaar, voornamelijk als gevolg van verlies van leefgebied.

"Ik heb er echt van genoten om ze te zien samenwerken, als vader en zoon", legt Alex uit. "Voor mij is het observeren en fotograferen van de natuur een geweldige manier om te ontspannen en de schoonheid te delen die overal om ons heen is. Ik geef de voorkeur aan composities die eenvoudig en ingetogen zijn, en ik fotografeer meestal op donkere en sombere dagen, hoewel dit beeld een lichte uitstraling heeft."

foto: © Alex Pansier - True Love | cupoty.com

De CUPOTY CHALLENGE loopt de hele maand november, buiten de jaarlijkse wedstrijd van CUPOTY, en heeft elk jaar een ander thema. Deze was bedoeld om close-up-, macro- en microfoto's van twee vergelijkbare dingen, zoals een koppel van dieren tot aan een duo van cellen of bloemen, onder de aandacht te brengen.

Tracy Calder, mede-oprichter van CUPOTY: "Deze prachtige foto's tonen de... macht van twee, of dat nu twee grondeekhoorns zijn die samenwerken of twee herten die vechten om partners in een bosrijk gebied. Nogmaals, deelnemers hebben aangetoond dat: close-upfotografie ons kan helpen de wereld opnieuw te zien en schoonheid te ontdekken in onderwerpen die vaak over het hoofd worden gezien."

De winnende foto's kunnen bekeken worden in de winnaars galerie van cupoty.com.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: