Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotogalerie ...

OVER ONS

We Love What We Do

Fotografie is een visuele taal, is universeel en overstijgt culturele en taalkundige grenzen. Met redactionele stukjes die de liefde voor het beeld centraal hebben staan, willen we een breed publiek interesseren en informeren over de wereld van de fotografie, met kwaliteit en esthetiek zonder elitair te zijn.

Fotografie.nl is een initiatief van Adpix v.o.f. (handelsnamen o.a. Fotografie.nl en Funpix) K.v.K. nummer 33.206353.

Lijst van auteurs

Aaldrik Pot

Aaldrik Pot is gespecialiseerd in fotoreportages met een 'groen randje'. Natuur, landbouw, buitenberoepen en (huis)dieren zijn favoriete onderwerpen. Aaldrik Pot werkte onder meer voor tijdschriften als Noorderland, Computer Idee, Foto Idee, Terra, Genoeg en Dierenpraktijken. Daarnaast leverde hij beeldmateriaal voor diverse boekproducties en verzorgt hij complete reportages in woord en beeld. Pot maakt deel uit van het fotografencollectief PIXUS.

Alex de Smit

Fotograaf, actief met zijn succesvolle fotomarketing bedrijf. Daarnaast al jaren betrokken bij uiteenlopende taken ter ondersteuning van deze website, en wil incidenteel nog wel eens een tekst schrijven als hij iets te melden heeft.

Arend de Haas

Ben Seelt

Fotografie is een ongrijpbaar ding. Iedereen kan het. Maar het beslissende beeld is 'hard to get'. Een kwestie van vakmanschap, inzicht en instelling van de maker. Al 35 jaar maak ik beelden die zich onderscheiden. Inmiddels met het gemak van de routine in techniek, nooit met het gemak van 'done it, seen it'. Ik kader stukjes uit de wereld. Leg vast wat 'mooi' is, wat ik van belang vind, wat opmerkelijk, verbazingwekkend, vermakelijk is soms. Die beelden zijn er dan, aan vluchtigheid ontsnapt, aan anonimiteit onttrokken. Harde schijven vol beelden van overal in de wereld voor wie ze zien wil of gebruiken.

Bob Timroff

Bob Timroff informeert al zijn leven lang mensen over internet. Hij publiceert in vakbladen, geeft lezingen, is werkzaam als docent en hij is een fervent Mac-bezitter.

Caroline Piek

Fotograaf, tekstschrijver en beeldredacteur met een specialisatie in tuinen en natuur. Tuinfotografie voor hoveniers en tuinontwerpers.

Cees Visser

Freelance technisch tekstschrijver en journalist.

David Peterson

David Peterson is de grondlegger van 'Digital Photo Secrets' en 'The Photography Dash'. Hij houdt van het onderwijzen van fotografie aan collega-fotografen over de hele wereld. Onder meer dankzij de prettige samenwerking met David Peterson is Fotografie.nl geworden tot een informatieve website met bijzondere tips en trucs. Helaas is David momenteel niet meer actief met het produceren van artikelen over fotografie, maar sommige ervan kun je hier nog bekijken!

Don Mcleod

Don Mcleod is freelance tekstschrijver. Als hij niet aan het schrijven is, is ie graag creatief bezig met een camera: "Portretten, landschappen en straatfotografie hebben ook verhalen in zich. Ik hou van de uitdaging om de ziel van een opname te vinden en deze op film vast te leggen."

Dré de Man

Dré de Man schreef al tientallen boeken over fotografie en Nikon-camera's. Hij studeerde Nederlands, volgde een dagopleiding fotografie bij Hans Götze en combineert al decennialang fotografie en journalistiek. Momenteel is hij de drijvende kracht achter de serie Dr3boek, die geheel door hemzelf wordt geproduceerd.

Feddo van Gogh

Feddo van Gogh is een gepensioneerde Still Life fotograaf uit Amsterdam. Veel van de belangrijkste reclamebureaus en creatieve groepen behoorden tot zijn klanten. Afgestudeerd aan de Koninklijke Academie te Den Haag, doceerde hij daar later tien jaar lang reclamefotografie op part time basis ('80-'90). In '82 behaalt hij zijn Akte Pedagogiek, waardoor hij volledig bevoegd docent werd. "Licht is het belangrijkste werktuig om sfeer, vorm en structuur te creëren, en daar gaat het om. Daarna is het een zaak van gewoon doorgaan tot je exact het resultaat hebt wat je voor ogen stond."

Floortje Auceps

Fotofabriek

Gertruud de Smit

Neerlandica, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Is medeverantwoordelijk voor de eindredactie bij Fotografie.nl. Maakt vertalingen en herschrijft teksten voor deze website, onderhoudt contacten met freelance schrijvers, auteurs van boeken, fotografen, uitgeverijen, galeries, musea en overige fotografievestigingen. Tevens is ze, nadat ze zelf de website voor Fotografie.nl heeft vormgegeven, webmaster van Fotografie.nl.

Henny Temmink

Hillebrand Breuker

Hillebrand Breuker is een natuurfotograaf met een passie voor landschaps- en vogelfotografie. Zijn werk is o.a. gepubliceerd in Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Roots, Columbus Magazine, Noorderland, Twirre, Dutch Birding Magazine, F+D fotografie en 'Mens en vogel'. Hillebrand exposeert regelmatig en heeft met zijn werk inmiddels een aantal prijzen gewonnen. Naast het maken van mooie beelden vindt Hillebrand het ook leuk om andere mensen een stap verder te helpen met hun fotografie. Dit doet hij middels het geven van fotografie workshops in Friesland. De workshops worden altijd op een mooie locatie gegeven. Voorbeelden zijn Het Wad, Slotplaats Bakkeveen, Drents Friese Wold.

Ingezonden

Jaap Lotstra

Jan Duker

Als architectuurfotograaf fotografeer ik sinds 2010 architectuur en interieur voor verschillende klanten zoals architectenbureaus, interieurontwerpers, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en overheden.

Jan van der Horn

Jasper Hof

Jet ter Halle

John van Helvert

John werd geboren in Amsterdam. John studeerde fotografie aan de Photography Academy of Amsterdam. Hij werkte als leerling voor de bekende Nederlandse redactiefotograaf Johan Vigeveno en reclamefotograaf Jaap Vliegenthart. John werkt zowel in de studio als op locatie.

Joke Beers-Blom

Mijn beroep is freelance auteur, ik schrijf boekjes over digitale fotografie en aanverwante onderwerpen.

Kars Veling

Fotograaf bij de Vlinderstichting

Lars Polder

Informatie waar de lezer wijzer van wordt. Prikkelend met eye-openers, relativerend, technisch zuiver onderbouwd. Technische artikelen (how to), tests, cursusmateriaal, webteksten, vertalingen (boeken, artikelen, manuals). Van specialistisch tot breed.

Loulou Beavers

Madeleine Rood

Marielle van Uitert

Marielle van Uitert (1973) documentaire fotograaf, studeerde af aan de Nederlandse School voor Fotografie in Amsterdam en Boxtel. Van Uitert bezocht reeds diverse conflictgebieden zoals; Afghanistan, Irak, Syrië, Gaza, de Westelijke Jordaanoever, El Salvador, Balkan, Kiev / Oekraïne, Bangladesh, Rwanda, Rusland, de Turks-Syrische grens, Libanon, Afrika enz.

Nico Brons

Pieter Dhaeze

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven.

Redactie

Robin Klaassen

Scott Kelby

Scott Kelby is een fotograaf die met zijn boeken al miljoenen mensen heeft ingewijd in de geheimen van Photoshop, digitale fotografie en fotobewerking. Zijn no-nonsense stijl van schrijven helpt je om snel tot de kern te komen. Hij gebruikt geen jargon of ellenlange uitleg, maar vertelt precies wat je moet weten om bijvoorbeeld een geweldige foto te maken, om je foto een gaaf effect te geven in Photoshop, of hoe je het meeste uit Lightroom haalt.

Stijn Madou

TORCH Gallery

Tom van der Leij

Tom van der Leij is fotograaf. Hij reist veel voor zijn werk en schrijft daarbij ook. Zijn foto's worden o.a. gepubliceerd in Columbus Magazine, Het Parool, Felderhof, Elsevier, Ontdek Afrika en Grasduinen.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (1976) is een enthousiast amateur-dronepiloot en fotograaf. Hij schrijft over de ontwikkelingen op het gebied van onbemande luchtvaart op www.dronewatch.nl.

Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

Fotowedstrijd

Fotogalerie.nl