Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Winnaar Joke Veeze Award

Zaterdag 6 juni is in Naarden de winnaar bekendgemaakt van de Joke Veeze Award 2015. Portretfotograaf Sacha Goossens is met haar serie 'De Kinderen van Neptunus' winnaar geworden van de nieuwe modeprijs. Aan de award is een geldbedrag verbonden van € 3.500,-. Foto’s van de tien genomineerden zijn nog tot en met 21 juni te zien tijdens het FotoFestival Naarden.

De modeprijs is een initiatief van de Joke Veeze Foundation en kent een jaarlijks wisselende invulling: fotografie, styling, ontwerp of blogging. De stichting is vernoemd naar Joke Veeze, oud-directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. De eerste editie van de wedstrijd staat in het teken van modefotografie en is gericht op zowel studenten als recent afgestudeerden.

foto van jongetje metr badmuts op met hanenkammen van schelpen zijn handen voor zijn borst gevouwen als namaste met achtergrond van een witte schuimende zee
‍foto: Sacha Goossens

Deelnemers hebben de opdracht gekregen om voor een avantgardistisch modemagazine een fotoserie te maken met als thema Water. De jury van de Joke Veeze Award 2015 bestaat uit galeriehouder Eduard Planting (tevens hoofdcurator van het FotoFestival Naarden), fotograaf Eric van den Elsen en modestylist Frans Ankoné.

Juryvoorzitter Eduard Planting: "Modefotografie en water vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Sacha Goossens heeft voor de winnende serie zowel de styling als fotografie gedaan en haar fantasie de vrije loop gegeven. Het is een fraaie combinatie geworden van alledaagsheid en mystiek. De surrealistische, ontwapenende beelden kenmerken zich door een hoge kwaliteit van fotografie en een creatieve styling."

De Joke Veeze Foundation is in 2013 opgericht, na het overlijden van modeprofessional Joke Veeze. Tijdens de grootste modeveiling van Nederland is haar omvangrijke modecollectie geveild. De volledige opbrengst is ondergebracht in een stichting ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde studenten (fotografie, styling en ontwerp). De stichting organiseert onder meer een award en masterclasses.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: