Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Twee Nederlandse fotografen geprezen voor SWPA 2018

foto: © Tristan Lavender - Open, Architecture (Open competition), Commended, 2018, Sony World Photography Awards
foto: © Tristan Lavender - Open, Architecture (Open competition), Commended, 2018, Sony World Photography Awards

Twee Nederlandse fotografen ontvangen een eervolle vermelding voor hun inzending voor de Sony World Photography Awards 2018. De foto’s van deze fotografen zijn geplaatst in de top 50 internationaal in de categorie Open. 

De 11e editie van de Sony World Photography Awards heeft een recordaantal van 319.561 inzendingen uit meer dan 200 landen over de hele wereld. Het internationale aanbod van inzendingen toont een enorme diversiteit aan beelden. De awards zijn opgedeeld in vier categorieën: Professional, Open, Youth en Student Focus.

De Open categorie bestaat uit tien verschillende categorieën. In de top 50 staan twee Nederlandse fotografen die elk geprezen worden om hun werk in een aparte categorie:

  • Tristan Lavender in Architecture (Amsterdam)
  • Mirella Lukens in Culture (Gasselternijveen, Drenthe)
foto: © mirella lukens - Open, Culture (Open competition), Commended, 2018, Sony World Photography Awards
foto: © Mirella Lukens - Open, Culture (Open competition), Commended, 2018, Sony World Photography Awards

Tristan Lavender heeft de Hwangnyeongsan berg beklommen om zo de perfecte foto te maken van Busan, de op één na dichtbevolkte stad van Zuid-Korea na Seoul. Tristan Lavender is een echte reisliefhebber en het feit dat hij geprezen is, stimuleert hem om verder te gaan met reizen.

Mirella Lukens heeft geëxperimenteerd met een model in hindoe-kleding waarbij haar gezicht alleen zichtbaar is door een sjaal. Mirella Lukens fotografeert graag mensen in haar vrije tijd. Ze is vooral gefascineerd door tweelingen, geïnspireerd door haar moeder die zelf een tweeling heeft.

Het werk van de genomineerde en geprezen fotografen zal worden tentoongesteld op de Sony World Photography Awards tentoonstelling in Londen. Deze vindt plaats van 20 april tot en met 6 mei. De winnaars van de Open categorie worden 20 maart bekend gemaakt en de winnaars van de algemene en professionele categorie worden onthuld op 19 april 2018.

Meer informatie op www.worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: