Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Twee Nederlandse fotografen genomineerd voor SWPA 2017

foto: © Anisleidy Martínez Fonseca, Cuba, Shortlist, Open, Portraits, 2017 Sony World Photography Awards - Present and past 1

De juryleden van de 2017 Sony World Photography Awards hebben vandaag bekend gemaakt dat twee Nederlandse fotografen tot de shortlist van de tien beste fotografen behoren voor de Open categorie.

foto: © Eugene Kitsios, Netherlands, Shortlist, Open Competition, Wildlife, 2017 Sony World Photography Awards - Eye to eye
foto: © Eugene Kitsios, Netherlands, Shortlist, Open Competition, Wildlife, 2017 Sony World Photography Awards - Eye to eye

Eugene Kitsios werd twee keer genomineerd in de categorie Open Wildlife, terwijl Gijs van den Berg op de shortlist werd gezet in de categorie Open Still life. De Cubaanse fotograaf Anisleidy Martínez Fonseca, die ook een Nederlandse nationaliteit heeft en momenteel in Amsterdam woont, werd ook genomineerd in de categorie Portraits.

Meer dan 227.000 beelden uit 183 landen werden ingezonden voor de Sony World Photography Awards 2017. De genomineerden voor de wedstrijden Professional, Open, Youth en Student Focus worden allemaal vandaag aangekondigd.

Eugene Kitsios is een Nederlandse fotograaf en staat op de shortlist in de categorie Wildlife voor zijn beelden Hunting Dolphins en Eye to eye. Eugene werd ook in de categorie Wildlife geprezen met zijn foto SerenityHunting Dolphins is een onderwatershot van een groep dolfijnen in de Atlantische Oceaan. De foto werd genomen in Bimini, de Bahamas. Eye to eye is een portret van een Jan-van-gent, de grootste zeevogel van de Noord-Atlantische Oceaan. Deze foto werd genomen aan de kust van Schotland in maart 2016.

Gijs van den Berg, een fotograaf uit Amsterdam werd genomineerd voor zijn foto Souvenirs From The Sun - Shark. De foto is afkomstig van een serie klassieke vakantiefoto's. Het beeld maakte indruk op de jury vanwege zijn originaliteit.

foto: © Gijs van den Berg, Netherlands, Shortlist, Open, Still Life, 2017 Sony World Photography Awards - Souvenirs From The Sun - Shark
foto: © Gijs van den Berg, Netherlands, Shortlist, Open, Still Life, 2017 Sony World Photography Awards - Souvenirs From The Sun - Shark

De foto van Anisleidy Martínez Fonseca (Cubaanse nationaliteit), Present and past, is een charmant portret van de grootmoeder van de fotograaf, in haar appartement in Cuba.

De fotografen strijden om hun categorie en om de titel van Open Photographer of the Year te winnen. De winnaars worden bekend gemaakt op donderdag 20 april. Tot de prijzen behoren digitale fotoapparatuur van Sony, een reis naar de prijsuitreiking in Londen en 5.000 dollar.

Het werk van de genomineerde fotografen zal ook worden getoond op de Sony World Photography Awards Tentoonstelling in Londen vanaf 21 april tot 7 mei 2017.

Meer informatie op www.worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: