Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Versie 1.1.0 van het NX Field-systeem van Nikon

Nikon brengt versie 1.1.0 van het NX Field-systeem voor opnamen op afstand uit

Nikon brengt versie 1.1.0 van het NX Field, een een systeem voor opnamen op afstand voor professionele fotografen en nieuws- en sportbureaus, uit. Deze update voegt ondersteuning toe voor de Z 7II, Z 6II, Z 7 en Z 6 full-frame (Nikon FX-formaat) systeemcamera's1. Ondersteuning voor de Z 9 wordt in een toekomstige firmware-update toegevoegd.

NX Field is een externe fotografie-applicatie ontwikkeld door Nikon Corporation. Dit zorgt voor een snelle workflow met een eenvoudige verbinding van camera naar bekabelde netwerken (LAN), draadloze netwerken (WLAN) en zelfs mobiele 4G/5G-verbindingen.

NX Field biedt synchroon ontspannen en aanpassing van instellingen op afstand voor maximaal tien camera's in combinatie met een directe beeldupload naar een FTP-server naar keuze. Met gebruik van een iPhone of iPad kun je de camera's op afstand configureren, bedienen en ontspannen. De afbeeldingsgegevens kunnen direct naar de iPhone of iPad gedownload worden.

Door de ondersteuning voor systeemcamera's die zijn toegevoegd aan versie 1.1.0 kan de functie voor geluidloze opname op afstand worden bediend. Dit is uniek voor systeemcamera's. Hierdoor kunnen camera's op afstand zelfs worden gebruikt op plaatsen en in situaties waar een geluidloze werking vereist is, zoals bij concerten of schaakwedstrijden.

Versie 1.1.0 voegt ook ondersteuning voor gezichtsdetectie AF en oogdetectie AF toe, die wordt gebruikt in systeemcamera's van Nikon, voor een betrouwbaardere scherpstelling op het gezicht en de ogen van het onderwerp tijdens opnamen op afstand. Bovendien maken de scherpstelpunten het makkelijk om op onderwerpen die zich aan de randen van het beeld bevinden scherp te stellen, voor meer vrijheid bij het samenstellen van opnamen.

Daarnaast biedt NX Field 1.1.0 ondersteuning voor intervalopnamen met zowel compatibele digitale SLR- als systeemcamera's. Bij specificatie van het opname-interval en het aantal opnamen op de externe camera, is automatische opname mogelijk, zelfs op afstand.

Meer info op Nikon.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: