Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nikon introduceert de Nikon D750

Nikon D750

De Nikon D750 vergroot de mogelijkheden om betere full-frame beelden te produceren, ongeacht opnamelocatie of -omstandigheden. De nieuw ontworpen FX-formaat sensor van 24,3 MP produceert een nog betere beeldkwaliteit met minder ruis bij een ISO-bereik van 100-12.800, uitbreidbaar tot 50-51.200 (equivalent).

Het Multi-CAM 3500FX 51-punts AF-systeem kan worden geconfigureerd met een dekking van 9, 21 of 51 punten en is gevoelig tot -3 LW (ISO 100, 20°C), en de stevige kantelbare monitor kan tot 90º omhoog en tot 75º omlaag worden gekanteld.

Nikon D750

Dankzij ingebouwde Wi-Fi kunnen de FX-formaat foto's makkelijk en in een mum van tijd gedeeld worden. Nikon’s Picture Control 2.0 biedt betere beeldverwerkingsmogelijkheden in de camera voor het optimaliseren van foto's en video's.

En verder: ingebouwde time-lapse-functie, 7 speciale effectenstanden (nachtzicht, kleurenschets, miniatuureffect, selectieve kleur,silhouet, high-key en low-key) en 16 scenestanden, twee SD-kaartsleuven, die compatibel zijn met SDXC- en USH-I-kaarten met hoge capaciteit.

Nikon D750

Overzicht van belangrijke kenmerken:

 • Nieuwe FX-formaat sensor van 24,3 MP: produceert schitterende beelddetails met hoog dynamisch bereik. 
 • Spectaculaire lichtgevoeligheid: het ISO-bereik van 100-12.800 is uitbreidbaar tot 50-51.200 (equivalent).
 • Professionele AF-prestaties: Multi-CAM 3500FX 51-punts AF-systeem kan worden geconfigureerd met een dekking van 9, 21 of 51 punten en is gevoelig tot -3 LW (ISO 100, 20°C). 
 • Stand Groep-veld-AF: snelle scherpstelling en betere isolatie van het onderwerp tegen de achtergrond, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden.
 • Stevige kantelbare monitor: kan tot 90º omhoog en tot 75º omlaag worden gekanteld. 
 • Ingebouwde Wi-Fi: upload indrukwekkende full-frame foto’s naar een compatibele smartphone of tablet of bedien de camera op afstand.1
 • Continu-opnamen: beelden van volledige resolutie met een snelheid tot 6,5 bps in zowel FX- als DX-formaat en de mogelijkheid tot onbeperkte continu-opnamen.
 • Multi-veldstand D-film: Full HD-films (1080p) in FX- en DX-formaat met 50p/60p. U kunt ISO 100 tot ISO 51.200 (equivalent) gebruiken tijdens het filmen, maar ook sluitertijd, diafragma en audioniveaus regelen. In een speciaal filmmenu kunt u alle filminstellingen op één plaats aanpassen.
 • EXPEED 4: deze beeldverwerkingsengine zorgt ervoor dat foto's en video's prachtig worden gereproduceerd en is nu energiezuiniger. 
 • Picture Control 2.0: eenvoudige nabewerking met het nieuwe profiel ‘Gelijkmatig’ voor een maximaal dynamisch bereik. Fijnafregeling van details in kwart-stappen is mogelijk. Tevens is er een nieuwe instelling ‘Lokaal contrast’.
 • Kleurregeling van de monitor: RGBW-lcd-monitor van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten en anti-reflectiecoating. Kleurbalans en helderheid zijn aanpasbaar.
 • Stroombesparend ontwerp: maak tot 1230 foto's en maximaal 55 minuten film2 op één lading van de EN-EL15 accu. 
 • Full-frame handzaamheid: een superieure ergonomie en een lichte, weerbestendige camerabody uit één stuk bieden samen echte full-frame vrijheid.
 • Creatieve standen: ingebouwde time-lapse-functie, 7 speciale effectenstanden (nachtzicht, kleurenschets, miniatuureffect, selectieve kleur,silhouet, high-key en low-key) en 16 scenestanden. 
 • Opslagmedia: twee SD-kaartsleuven, beide kaartsleuven zijn compatibel met SDXC- en USH-I-kaarten met hoge capaciteit.

De Nikon D750 is leverbaar vanaf 23 september 2014. De adviesprijs van de body bedraagt € 2.199,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: