Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD A057 voor Nikon Z

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD A057 voor Nikon Z
foto: © Jean-Marie Seveno

Het Tamron 150-500mm F5-6.7 objectief heeft een brandpuntsafstand van 500 mm in de telestand, maar biedt toch een opmerkelijk compact formaat en hoge beeldkwaliteit over het gehele zoombereik. Het laat gebruikers genieten van spontane opnamen in het ultra telegebied, waarvoor men vroeger altijd een statief voorschreef.

De ultra telezoom is uitgerust met het VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) nauwkeurige en snelle autofocusmechanisme met lineaire motor en TAMRON's eigen VC (vibratie compensatie) mechanisme. Aan de kant van 150 mm biedt dit veelzijdige objectief een MOD (Minimum Object Distance) van 0,6 m voor krachtige en dramatische close-ups.

Productkenmerken

Een compact full-frame 500mm objectief dat traditioneel denken uitdaagt
De 150-500mm F5-6.7 is slechts 212,3 mm lang met een maximale diameter van 93 mm, een compact formaat voor een 500mm ultra telezoom voor full-frame mirrorless camera's. Zelfs uitgeschoven tot 500mm tele is het objectief, met slechts 287,3 mm, nog steeds opmerkelijk compact.

Op een Nikon Z APS-C mirrorless camera is de beeldhoek van de lens vergelijkbaar met een zoombereik van 225-750mm op fullframe, vanwege de cropfactor.

Uitzonderlijke beeldkwaliteit
De optische constructie heeft 25 elementen in 16 groepen. Speciale lenselementen zorgen voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Deze elementen controleren aberraties grondig, inclusief axiale chromatische aberraties. Hierdoor kunnen fotografen genieten van een hoog oplossend vermogen over het hele beeld, van rand tot rand.

VXD AF-motor biedt hoge snelheid, hoge precisie en een laag geluidsniveau
De 150-500mm F5-6,7 is voorzien van het VXD-autofocusmechanisme met lineaire motor. VXD levert snelle en zeer nauwkeurige scherpstelling en zorgt voor snelle reacties. Zelfs als je op 500mm fotografeert, stelt het objectief nog snel en nauwkeurig scherp, van dichtbij tot veraf.

foto: © Jun Matsuo

Dankzij de hoogwaardige tracking bij het scherpstellen, kun je ook snelbewegende onderwerpen met succes vastleggen. De uiterst stille lineaire motor vermindert ook het aandrijfgeluid en de trillingen die worden geproduceerd tijdens het scherpstellen (in vergelijking met een conventioneel aandrijfsysteem). Hierdoor is het ideaal voor het maken van zowel foto's als video's in omgevingen met weinig omgevingsgeluid.

TAMRON's veelgeprezen beeldstabilisatie
Deze compacte 150-500mm F5-6.7 is uitgerust met het VC-mechanisme van TAMRON voor uitstekende beeldstabilisatie, waardoor beeldonscherpte veroorzaakt door cameratrillingen, efficiënt wordt verminderd.

Deze functionaliteit ondersteunt het uit de hand fotograferen van situaties met weinig licht, zoals 's avonds en binnenshuis, zonder het gebruik van een statief.

Vanwege het ontwerp en de functionaliteit van de Nikon Z camera's, moet de VC (vibratiecompensatie) direct op de camera worden in- of uitgeschakeld. Daarom zit er geen speciale schakelaar voor VC op het objectief.

foto: © Jun Matsuo

De tele macrofunctie maakt opnames van dichtbij mogelijk
De 150-500mm F5-6.7 biedt uitstekende close-up opnamemogelijkheden voor een ultra telezoom. De MOD is 0,6 m bij 150 mm en 1,8 m bij 500 mm tele. De maximale afbeeldingsmaatstaf bij 150mm is met 1:3.1 extreem hoog. Gebruikers kunnen krachtige tele macrofoto's maken van diverse onderwerpen, terwijl ze op een relatief grootte opnameafstand staan.

Uitgerust met een "Lineair / Niet-lineair" scherpstelling schakelaar
De Nikon Z-vatting is uitgerust met een Lineaire/Non-Lineaire schakelaar, die de handmatige scherpstelervaring verbetert. Deze functie biedt flexibiliteit, zodat je je opnamen kunt afstemmen op het scenario, vooral wanneer je je richt op precisie bij onderwerpen op afstand.

In de modus Niet-lineair varieert de scherpstelbeweging met de snelheid waarmee je aan de scherpstelring draait.

Daarentegen wordt, in de lineaire modus, de scherpstelbeweging bepaald door de mate van verdraaiing van de scherpstelring.

foto: © Jean-Marie Seveno

Als je in de stand LINEAR continu aan de scherpstelring draait, verschuift de scherpstelling van de kortste scherpstelafstand, naar oneindig, in een bereik van 360°.

Compatibel met Tamron Lens Utility Software
Met de TAMRON Lens Utility software kunnen gebruikers hun compatibele objectieven rechtstreeks vanaf een computer configureren. Met de TLU-software kunnen niet alleen verschillende objectieffuncties worden ingesteld, maar ook firmware-updates worden uitgevoerd.

Het biedt persoonlijke aanpassingen voor flexibele opnamemogelijkheden die zijn afgestemd op verschillende scenario's, waaronder fotografie en video. Met deze persoonlijke instellingen kunnen fotografen het objectief aanpassen aan hun specifieke opnamebehoeften. Het objectief heeft een ingebouwde USB-C poort voor de verbinding met een computer.

Tamron BBAR-G2 Anti-Reflection coating
De Tamron Broad-Band Anti-Reflection Generation 2 Coating levert verbluffende helderheid en contrast in iedere opname.

foto: © Jun Matsuo

Vochtbestendige constructie en fluorcoating bieden extra bescherming
De vochtbestendige constructie van Tamron biedt een beschermende barrière die helpt voorkomen dat het objectief aangetast wordt door vocht of regen. Daarnaast is er de Tamron Fluorine Coating op de frontlens die water en olie afstoot, waardoor vlekken, vingerafdrukken en vuil gemakkelijker kunnen worden weggeveegd en condensatie op het lensoppervlak wordt voorkomen.

Extra functies voor meer bedieningsgemak

• Zonnekap met flexibel, beschermend voorgedeelte.
• De rotatieslag van de zoomring is slechts 75°.
• FLEX ZOOM LOCK-mechanisme voor meer gebruiksgemak.
• Schakelaars ontworpen voor meer gebruiksgemak.
• Een Arca-Swiss compatibele statiefgondel, met bevestigingsgaten voor een draagriem, wordt standaard meegeleverd.

Verkrijgbaarheid en prijs

De Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD (model A057) voor full-frame Nikon Z-mount is verkrijgbaar voor een adviesprijs inclusief btw van € 1.399,-.

Bron: Transcontinenta

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: