Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

NIKKOR Z 26mm f/2.8 pancake groothoekobjectief

NIKKOR Z 26mm f/2.8 pancake groothoekobjectief

Het NIKKOR Z 26mm f/2.8 pancake-objectief is een veelzijdig en betrouwbaar objectief dat perfect is voor reizen en alledaagse fotografie. De grote Z-vatting levert in combinatie met het grote maximale f/2.8-diafragma geweldige prestaties bij weinig licht, waardoor het mogelijk wordt om prachtige beelden vast te leggen, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden. Deze lens is ideaal voor fotografen die willen profiteren van de geringe scherptediepte en mooie bokeh die mogelijk is met deze lichtsterke lens.

Een van de opvallende kenmerken van deze lens is het compacte en lichtgewicht ontwerp. Het zogenaamde pancake-model maakt het tot een gemakkelijk mee te nemen lens die niet veel ruimte nodig heeft in je cameratas, wat ideaal is voor reisfotografie. De lens is ook klein genoeg om in een zak te passen, dus een prima keuze voor fotografen die een lens willen die ze overal mee snel naartoe kunnen nemen.

De meegeleverde zonnekap met bajonetvatting voegt daarnaast geen extra gewicht toe en de kap kan worden uitgerust met filters van 52 mm voor nog meer creatieve mogelijkheden, en helpt om de lens te beschermen tegen krassen en stof.

De beeldkwaliteit van deze lens is uitstekend. De lens produceert scherpe en heldere beelden met een goede kleurnauwkeurigheid. De scherpte van de beelden blijft consistent over het hele diafragmabereik, waardoor het mogelijk is scherpe beelden vast te leggen, zelfs bij weinig licht. De lens zorgt ook voor een goed contrast en kleurweergave, wat helpt om mooie en natuurlijk ogende beelden te creëren.

Fotografen kunnen kortere sluitertijden gebruiken om snelle acties vast te leggen zonder aan helderheid in te leveren. Bij close-up opnamen is de kortste scherpstelafstand slechts 20 cm. Het onderwerp is dan haarscherp en de bokeh wordt benadrukt met een artistieke achtergrondonscherpte.

foto: © Manuel Pena

De lens voelt solide en goed geconstrueerd in de hand. De focus- en diafragmaringen zijn soepel en gebruiksvriendelijk, en de lensvatting is stevig en goed gemaakt.

Deze lens is ook ideaal voor fotografen die op zoek zijn naar een veelzijdige en betrouwbare lens die voor een breed scala aan fotografiestijlen kan worden gebruikt. Of je nu een landschapsfotograaf, straatfotograaf of portretfotograaf bent.

Beschikbaarheid en prijs
De NIKKOR Z 26mm f/2.8 is verkrijgbaar voor € 529,00.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: