Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

NIKKOR Z 600MM f/6.3 VR S

NIKKOR Z 600MM f/6.3 VR S

De NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S is een licht S-Line superteleobjectief met vast brandpunt. Dit full-frame 600mm objectief is gemaakt om uit de hand te fotograferen en biedt een scherpe beeldkwaliteit. Geschikt voor het fotograferen van wilde dieren en vogels maar ook motorsport, vliegtuigen en meer.

De NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S weegt circa 1470 gram (met statiefgondel) en is daarmee het lichtste 600mm objectief met vast brandpunt in zijn klasse. Omdat het zwaartepunt zich dichter bij de camerabody bevindt, is dit een uitzonderlijk goed uitgebalanceerd objectief waarmee gemakkelijk opnamen uit de hand kunnen worden gemaakt.

Hierdoor kunnen fotografen, ondanks de lengte van 600mm, vloeiende opnamen maken van onderwerpen in de lucht en deze goed blijven kadreren of blijven volgen tijdens het pannen.

Ook als je door stof, of recht tegen de zonsondergang in fotografeert, zijn beelden bij elk diafragma fantastisch scherp en helder. Zo kunnen fotografen bij schemer, zonsopkomst of in dichte bebossing werken met een VR-beeldstabilisatie van maximaal 6,0 stops om stabiele, scherpe opnamen te maken.

Voor fotografen en videografen die opnamen maken van wilde dieren en vogels is er de stille, nauwkeurige autofocus die vrijwel geluidloos onderwerpen volgt en erop scherpstelt.

Dankzij zijn moderne afdichting is dit lichte 600mm objectief ook geschikt voor extreme omstandigheden en slecht weer. Daarbij kunnen gebruikers die nog meer bereik willen de NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S zonder resolutieverlies combineren met een teleconverter uit de Z-serie. Elk voordeel van de krachtige AF en VR van dit objectief is beschikbaar bij gebruik van Z-teleconverters. Het bereik kan met 2x (tot 1200 mm) of 1,4x (tot 840 mm) worden vergroot.

Beschikbaarheid en prijs
De NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S is vanaf eind oktober 2023 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 5.799,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: