Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Full-frame superteleobjectief de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Full-frame superteleobjectief de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Voor wie zich specialiseert in vogels, wilde dieren, vliegtuigen, motorsport en wintersport introduceert Nikon vandaag een nieuw full-frame superteleobjectief met vast brandpunt: de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S.

Gebruikers kunnen onregelmatig bewegende onderwerpen vloeiend volgen bij 800 mm. De creativiteit krijgt de vrije loop met stabiele opnamen die uit de hand geschoten zijn.

foto: © Edin Whitehead

Van adelaars tot vliegtuigen, dit S-line objectief haalt de kleinste details van moeilijk vast te leggen onderwerpen naar voren. De beeldkwaliteit is haarscherp, ongeacht of je foto's of video's maakt, en de AF-prestaties zijn uitzonderlijk snel, vloeiend en betrouwbaar.

De optische VR in het objectief zorgt voor stabiele opnamen en Synchro VR biedt 5,5 correctiestops wanneer dit objectief wordt gekoppeld met de Z 9. Daarnaast ondersteunt dit superteleobjectief het gebruik van Z teleconverters, die het bereik kunnen vergroten tot 1120 mm of 1600 mm.

Dankzij het uitgebalanceerde, lichte ontwerp van de Z-vatting en een PF-lenselement (Phase Fresnel) kunnen gebruikers de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S van het statief halen en uit de hand fotograferen.

Dit objectief voor systeemcamera's is circa 2,3 kg lichter en 16% korter dan de 800mm met F-vatting. Het zwaartepunt ligt dichter bij de camera-body waardoor het eenvoudiger wordt om soepel te pannen en beweging vast te leggen.

Fotografen kunnen scherpstelinstellingen op het objectief aanpassen en de afdichting rond alle bewegende delen houdt stof en vocht buiten en een rubberen pakking op de objectiefvatting beschermt zowel objectief als camera.

Nog meer voordelen

Snelle, stille scherpstelling: AF is snel, nauwkeurig en fluisterstil: tracking is vloeiend, of je nu raceauto's of wilde dieren in de verte fotografeert.

Aanpasbare bediening: wijs functies toe aan de handig geplaatste L-Fn-knoppen en de geluidloze instelring. Gebruik de knop voor het opslaan van het geheugen om scherpstelafstanden op te slaan.

foto: © Hokkaido Japan

Ingebouwde filtersleuf verwijder filters gemakkelijk voor nog meer controle over moeilijke lichtomstandigheden.

Eenvoudige zonnekap:
de meegeleverde HB-104 zonnekap heeft een schuifje waarmee de zonnekap met één hand kan worden verwijderd.

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S is beschikbaar voor een consumentenadviesprijs van €7.299,-

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: