Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Full-frame superteleobjectief de NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Full-frame superteleobjectief de NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Voor wie zich specialiseert in sport-, wildlife- en natuurfotografie introduceert Nikon vandaag een nieuw full-frame superteleobjectief met vast brandpunt en ingebouwde teleconverter: de NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S.

Dankzij het grote diafragma van f/2.8 en de fenomenale AF-prestaties is de beeldkwaliteit uitzonderlijk, ongeacht of je fotografeert op 400 mm of op 560 mm met gebruik van de 1,4x-teleconverter.

Het bereik kan tot 560 mm uitgebreid worden op het moment dat je het nodig hebt. Met één druk op de tuimelschakelaar aan de rechterkant van het objectief kun je de teleconverter activeren zonder je houding te veranderen of weg te kijken van de zoeker. Bovendien is dit superteleobjectief zeer licht, waardoor het gemakkelijker te hanteren is.

voorbeeldfoto NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Het oplossend vermogen van dit objectief maakt ongelooflijk scherpe beelden mogelijk, zowel bij foto's als video's. Het maximale diafragma van f/2.8 biedt meer mogelijkheden om creatief te werken met sluitertijden en scherptediepte en ook de bokeh is prachtig rond.

De anti-reflecterende Meso Amorphous Coat van Nikon gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen door invallend licht uit zowel diagonale als verticale richtingen te neutraliseren. Deze nieuwe coating gebruikt deeltjes die kleiner zijn dan nanodeeltjes en biedt een opmerkelijke controle over beeldschaduwen en lichtvlekken: de helderheid is perfect, zelfs wanneer je opnamen maakt met diverse lichtbronnen in het beeld.

De autofocus is sneller en stiller: het is Nikons eerste Z-objectief met Silky Swift VCM-autofocussysteem met optische ABS-encoder wat zorgt voor een uiterst snelle scherpstelling met nauwkeurige onderwerpregistratie en tracking. Van een jachtluipaard tot een voetballer, je krijgt een ongekende vrijheid om direct te reageren op veranderingen in positie, stand of snelheid.

voorbeeldfoto NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Nog meer voordelen

Vibratiereductie in het objectief: biedt een voordeel van 5,5 stops zelfs bij gebruik van de ingebouwde teleconverter, Synchro VR is beschikbaar wanneer het objectief wordt gekoppeld met de Z 9.

Uitgebalanceerd: het zwaartepunt van het objectief is naar achteren gericht voor een stabielere bediening.

Aanpasbaar: functies kunnen worden toegewezen aan de FN-ring, evenals aan de Fn-knoppen, scherpstelring en geluidloze instelring.
Scherpstelafstanden opslaan met de knop voor het opslaan van het geheugen.

Veilig en stabiel: de verwijderbare statiefvoet zorgt voor een optimale balans wanneer het objectief op een statief is bevestigd.

Ingebouwde filtersleuf: maakt het eenvoudig om filters te plaatsen voor nog meer controle over lastige lichtsituaties.

Compatibiliteit: ondersteunt het gebruik van de Z TELECONVERTER TC-1,4x en Z TELECONVERTER TC-2.0x

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S is beschikbaar voor € 14.999,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: