Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De nieuwe Nikon D7200

Nikon d7200

Nikon kondigt vandaag de nieuwe top in DX-formaat D-SLR camera’s aan. Deze camera moet alle ambities vervullen van de fotograaf die met een lichte D-SLR-camera uitzonderlijke beelden wil creëren. De D7200 is ook de eerste Nikon D-SLR-camera die NFC (Near Field Communication) ondersteunt. Gebruikers kunnen nu kiezen of ze hun foto's via NFC of via de Wi-Fi-functie van de camera naar een smartapparaat willen overzetten.

Het autofocussysteem, dat hetzelfde is als dat van Nikon's professionele camera's, maakt een precieze scherpstelling op het onderwerp tot -3 LW (ISO 100, 20 °C) mogelijk. In combinatie met het grote ISO-bereik en de snelle serieopnamen van de camera biedt dit de mogelijkheid om in het donker scherpe opnamen te maken.

Verder een DX-formaat beeldsensor, EXPEED 4-beeldverwerking en een ISO-bereik van 100-25.600. Één AF-punt (in het midden) is f/8-compatibel, waardoor meer combinaties van objectief en teleconverter mogelijk zijn.

Gebruikers kunnen opnamen maken met een snelheid van maximaal 6 bps in DX-formaat en maximaal 7 bps in de 1,3x-uitsnedestand, terwijl de grote buffer van de camera in één snelle serieopname maximaal 27 12-bits RAW-beelden en maximaal 100 JPEG's van hoge kwaliteit kan vastleggen. Bij een opname in 1,3x-uitsnede met de AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G kan het bereik bijvoorbeeld vergroot worden tot ong. 600 mm (FX equivalent).

Met de commanderfunctie van de ingebouwde flitser van de camera kunt u maximaal twee groepen Nikon Speedlight-flitsers draadloos instellen en synchroniseren.

De Nikon D7200 is leverbaar vanaf 19 maart 2015.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: