Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

De nieuwe Nikon D7200

Nikon kondigt vandaag de nieuwe top in DX-formaat D-SLR camera’s aan. Deze camera moet alle ambities vervullen van de fotograaf die met een lichte D-SLR-camera uitzonderlijke beelden wil creëren.

Het autofocussysteem, dat hetzelfde is als dat van Nikon's professionele camera's, maakt een precieze scherpstelling op het onderwerp tot -3 LW (ISO 100, 20 °C) mogelijk. In combinatie met het grote ISO-bereik en de snelle serieopnamen van de camera biedt dit de mogelijkheid om in het donker scherpe opnamen te maken.

De D7200 is ook de eerste Nikon D-SLR-camera die NFC (Near Field Communication) ondersteunt. Gebruikers kunnen nu kiezen of ze hun foto's via NFC of via de Wi-Fi-functie van de camera naar een smartapparaat willen overzetten.

Verder een DX-formaat beeldsensor, EXPEED 4-beeldverwerking en een ISO-bereik van 100-25.600. Één AF-punt (in het midden) is f/8-compatibel, waardoor meer combinaties van objectief en teleconverter mogelijk zijn.

Gebruikers kunnen opnamen maken met een snelheid van maximaal 6 bps in DX-formaat en maximaal 7 bps in de 1,3x-uitsnedestand, terwijl de grote buffer van de camera in één snelle serieopname maximaal 27 12-bits RAW-beelden en maximaal 100 JPEG's van hoge kwaliteit kan vastleggen. Bij een opname in 1,3x-uitsnede met de AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G kan het bereik bijvoorbeeld vergroot worden tot ong. 600 mm (FX equivalent).

Met de commanderfunctie van de ingebouwde flitser van de camera kunt u maximaal twee groepen Nikon Speedlight-flitsers draadloos instellen en synchroniseren.

De D7200 is leverbaar vanaf 19 maart 2015. De verkoopadviesprijs van de body ligt op € 1199, -. De adviesprijs van de kit met de AF-S 18-105 mm 1:3,5-5,6 G ED VR ligt op €1429,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: