Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nikon Z 8 systeemcamera

Nikon Z 8

Met dezelfde talloze Z 9-functies, maar een lichtere camerabody, biedt de gloednieuwe Nikon Z 8 veel flexibiliteit waarmee hybride filmmakers en fotografen hun visie tot leven kunnen brengen.

De Z 8 onderscheidt zich door opmerkelijke prestaties en kleinschalige vormgeving, waardoor hij een fijne aanvulling is op de Z 9 of vervanger voor de D850. Met een gewicht van ongeveer 910 gram is de behuizing van de Z 8 30% kleiner dan de Z 9 en 15% kleiner dan de D850.

De Z 8 maakt foto's van 45,7 MP met een groot dynamisch bereik en biedt serieopnamen met flexibele snelheden tot 120 bps met volledige AF/AE zonder black-out van de zoeker.

Met speciale portretfuncties kunnen fotografen tint en helderheid verfijnen of huidtinten verzachten. Voor makers van HDR-inhoud maakt de camera 10-bits HEIF-foto´s en neemt hij 10-bits HLG-video op.

Onderwerpdetectie en AF werken bij video's en foto's tot op -9 LW. De ogen blijven scherp, ook als een onderwerp snel en op zijn kop beweegt. Gezichten worden scherp in beeld gebracht, zelfs bij onderwerpen met sterk tegenlicht.

De Z 8 is voorzien van een weerbestendige afdichting van professionele kwaliteit en waarborgt betrouwbare prestaties bij lage temperaturen evenals D6 en Z 9 topmodellen van Nikon. De Z 8 is bovendien de eerste systeemcamera van Nikon met twee USB-C-poorten, waardoor het mogelijk is om bestanden over te zetten tijdens het opladen.

Nikon’s nieuwe battery grip MB-N12 kan worden gebruikt als grip voor verticaal fotograferen of voor beter evenwicht bij het gebruik van teleobjectieven, maar ook voor langer fotograferen gedurende de hele dag.

Beschikbaarheid en prijs

De Nikon Z 8 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 4.599,-
Met de battery grip MB-N12 verkrijgbaar voor € 5.549,-

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: