Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nikon Z6III

Nikon Z6III

De Z6III mag dan klein zijn, maar hij is krachtig. Deze camera combineert functies uit de Z8 en Z9 en is een veelzijdig apparaat dat gedetailleerde foto's en interne 6K/60P (RAW) video-opnamen kan maken.

De nieuwe full-frame Z6III biedt hoge prestatieniveaus en een upgrade voor fotografen en videografen die hun vaardigheden willen verbeteren, terwijl hun set-up compact blijft.

Het hart van de Z6III is 's werelds eerste half-stacked full-frame CMOS-sensor, ontworpen om topprestaties te leveren in een compact formaat. De camera levert uitstekende beeldkwaliteit met een goed dynamisch bereik en kleurechtheid.

De half-stacked sensor van de Z6III, ondersteund door de EXPEED 7-processor, zorgt voor nog snellere autofocus en soepele EVF-verversingssnelheden.

Fotografen genieten van een vloeiend beeld in de zoeker en kunnen tot 120 bps schieten zonder rolling shutter-vertekening. Videografen kunnen 6K (RAW) en 5,4K (YUV) filmen.

De camera heeft geavanceerde onderwerpdetectie met ononderbroken oogdetectie voor mensen en dieren, en een groot ISO-bereik met AF-gevoeligheid tot -10 LW, zodat je ook ’s nachts kunt fotograferen.

Een breed DCI-P3 kleurengamma zorgt voor een gedetailleerde weergave, waardoor zelfs de kleinste details in schaduwrijke gebieden duidelijk zichtbaar zijn.

Kenmerken

• De Z6III beschikt over een 24,5 MP half-stacked sensor die zorgt voor razendsnelle scansnelheden en volledige pixeluitlezing. Dit resulteert in heldere, gedetailleerde beelden met een hoog dynamisch bereik en natuurgetrouwe kleuren. Het ISO-bereik loopt van 100 tot 64.000 en is uitbreidbaar tot 50-204.800.

• De camera kan interne 6K/60P (RAW) en 5,4K/60P (YUV) opnamen maken. Ook is het mogelijk om 4K UHD/60p video oversampled van 6K in-camera te maken en op te nemen bij 240p voor 10x slow motion.

• De elektronische zoeker heeft een verversingssnelheid van 60 bps en een helderheid van 4000 nits. Met 5.670.000 beeldpunten en een ultrabreed kleurengamma (DCI-P3) biedt het een vloeiende high-definition weergave met natuurgetrouwe kleuren.

• De Z6III kan tot 120 bps met AF/AE en voor-ontspan-opnamen maken, in 10MP DX-formaat JPEG's of 60 bps in 24MP full-frame JPEG's. Hierdoor wordt het beslissende moment altijd vastgelegd.

• De camera biedt razendsnelle AF-berekeningen voor betrouwbaar en ononderbroken volgen van onderwerpen. Onderwerpdetectie en AF werken tot -10 LW bij zowel foto's als video's.

• De camera heeft 8,0 stops in-camera beeldstabilisatie met 5 assen en elektronische vibratiereductie (E-VR) voor video. Scherpstelpunt VR stabiliseert het gebied rond het actieve scherpstelpunt.

• Een volledig draai- en kantelbare touchscreen monitor met 2.100.000 beeldpunten biedt een duidelijk en gedetailleerd beeld vanuit elke hoek.

• De Z6III weegt circa 750 gram en heeft een weerbestendige afdichting en koudebestendigheid tot -10°C.

• De camera heeft een sleuf voor CFexpress Type B- of XQD-kaarten en een sleuf voor UHS-II SD-kaarten.

• De nieuwe MB-N14 battery grip kan worden gebruikt voor verticale opnames, als tegenwicht voor zwaardere teleobjectieven, en voor langere fotografiesessies.

Beschikbaarheid en prijs

De Nikon Z6III is vanaf eind juni 2024 verkrijgbaar voor € 2.999,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: