Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De NIKKOR Z 85mm f/1.2 S

De NIKKOR Z 85mm f/1.2 S portretlens

De NIKKOR Z 85mm f/1.2 S is een eersteklas portretlens met een groot diafragma, mooi zacht bokeh, hoge resolutie en scherpte. Of je nu werkt in de mode-, kunst-, redactionele of evenementenfotografie, dankzij het grote maximale diafragma van f/1.2 met vaste brandpuntsafstand van 85 mm kun je met deze lens je creatieve visie met precisie en helderheid vastleggen.

Deze portretlens produceert, dankzij het geavanceerde optische ontwerp en elf afgeronde diafragmalamellen, een grote, vloeiende en perfect ronde bokeh met zachte gradaties is vrij van kleurfranjes, zelfs rond puntlichtbronnen.

Door gebruik van een groot diafragma van f/1.2 zorgt de zeer geringe scherptediepte ervoor dat het onderwerp scherp in beeld is terwijl al het andere wegvalt in een mooie waas. Hierdoor kunnen de kleinste details van het onderwerp worden vastgelegd, wat resulteert in artistieke en professionele portretten.

Of je nu opnames maakt met een groot of kleiner diafragma, dankzij het hoge oplossend vermogen van deze lens worden zelfs de kleinste details uitzonderlijk helder vastgelegd. Het geeft kleuren en contrasten levendig weer, waarbij de fijne texturen van kleding en nuances in huidtinten goed tot hun recht komen.

De NIKKOR Z 85mm f/1.2 S is uitgerust met unieke lenselementen en Nikon's Nano Crystal Coat die samenwerken om lichtverstrooiing te verminderen en beeldschaduwen, overstraling en andere ongewenste visuele aberraties te voorkomen. Bij het maken van portretten met dramatisch tegenlicht of rechtstreeks fotograferen in felle lichtbronnen kun je zo nog steeds heldere en levendige portretten vastleggen zonder enige storende schittering of reflecties. Met deze lens heb je de flexibiliteit om te experimenteren met diverse belichtingsopstellingen en -hoeken om portretten te maken die opvallen.

Deze portretlens is ontworpen om in elke situatie duurzaam en betrouwbaar te zijn, zelfs in stoffige omgevingen of onvoorspelbare weersomstandigheden. De camerabody heeft strakke afdichtingen bij de cilinderverbindingen en knoppen, terwijl een rubberen pakking de objectiefvatting beschermt tegen stof, vuil en vocht.

Beschikbaarheid en prijs
De NIKKOR Z 85MM F/1.2 S is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 3.349,00.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: