Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nikon Z f, de nieuwste full-frame FX-formaat systeemcamera

Nikon Z f, de nieuwste full-frame FX-formaat systeemcamera

De Nikon Z f: een camera voor de moderne fotograaf met een klassieke touch

Nikon heeft onlangs de Z f aangekondigd, een nieuwe full-frame systeemcamera die geïnspireerd is op de klassieke FM2-camera. De Z f combineert het beste van beide werelden: de moderne technologie van de Z-serie met het klassieke design van de analoge Nikons.

De Z f is uitgerust met dezelfde EXPEED 7-beeldverwerkingsengine als die van de Nikon Z 9. De camera is zowel stijlvol als krachtig en beschikt over geavanceerde technologie, waaronder uitzonderlijke AF- en VR-prestaties. Hij is hiermee perfect voor mensen die hun volledige creatieve potentieel willen uitdrukken in zowel foto’s als video’s.

Retro design

Het retro ontwerp is geïnspireerd op de iconische filmcamera Nikon FM2 die in 1982 werd uitgebracht. De Z f heeft een strak en minimalistisch design met een lichte aluminium behuizing.

De camera is voorzien van een aantal klassieke elementen, zoals een draaibare sluitertijdknop, een ISO-knop en een diafragmaknop. De knoppen zijn gemaakt van messing voor een luxe uitstraling.

Daarnaast kunnen beeldmakers naar eigen stijl kiezen uit zes exclusieve kleuropties, naast het volledig zwarte standaardmodel.

Moderne technologie

De Z f is uitgerust met een 24,5 megapixel full-frame sensor en de EXPEED 7-beeldprocessor. Deze combinatie vermindert ruis in platte delen van onderwerpen en verhoogt de beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht. De camera heeft ook een snelle autofocus die tot dertig foto's per seconde kan maken.

Naast de conventionele monochroom Picture Control is de Z f uitgerust met twee nieuwe Picture Controls: vlak monochroom en monochroom met diepe tonen. Het heeft een speciale zwart-witschakelaar, waarmee gebruikers eenvoudig naar zwart-witopnames kunnen schakelen.

Het is de eerste full-frame camera uit de Z-serie die is uitgerust met een draaibaar en kantelbaar scherm.

Ook biedt de Z f een functie voor het verzachten van de huid en een functie voor het balanceren van huidtinten in portretten, zodat gebruikers nog beter hun beoogde portretten kunnen maken.

Dubbele coating

Er is een dubbele coating gebruikt om de beeldsensor te beschermen tegen stof wat samen met de druipwaterdichtheid zorgeloos fotograferen mogelijk maakt, zelfs onder extreme omstandigheden.

Voor wie is de Z f geschikt?

De Z f is een camera voor de moderne fotograaf die houdt van een klassieke uitstraling. De camera is geschikt voor een breed scala aan fotografische toepassingen, van landschapsfotografie tot straatfotografie.

De camera is een must-have voor fotografen die op zoek zijn naar een camera die zowel elegant als krachtig is.

Enkele leuke weetjes over de Nikon Z f:

De naam Z f is een verwijzing naar de Z-vatting van Nikon.
De Z f is de eerste Z-camera van Nikon die Touch Fn ondersteunt.
De camera is compatibel met alle NIKKOR Z-objectieven.

Beschikbaarheid en prijs
De Nikon Z f is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 2.499,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: