Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD voor Nikon Z

Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD (model A047Z) voor Nikon Z

De compacte en lichte Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD (model A047Z) telezoom is het eerste Tamron objectief met Nikon Z vatting. Deze compacte telezoom is speciaal ontwikkeld voor de mirrorless Nikon Z camera’s, zoals Nikon Z7, Z6 en de Nikon Z5.

De Tamron 70-300mm is met zijn maximale diafragma van F6.3 in de 300mm stand een klein en licht full-frame telefoto zoom objectief. Het is slechts 15.3 cm lang, heeft een diameter van 77mm en weegt 580 gram. Fotografen kunnen met dit objectief op comfortabele manier het compressie-effect en de kleine scherptediepte van een echt teleobjectief ervaren.

foto: © Yukie Hayashi

Ook perfect voor fotografen die het totale gewicht van hun uitrusting willen verminderen. De Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD is zeer geschikt om mee te nemen op reis, of tijdens lange wandelingen door de natuur. Dankzij het veelzijdige bereik en de snelle autofocus kun je hem gebruiken om allerlei onderwerpen vast te leggen.

Ook bij 300mm, een vaak gebruikte brandpuntsafstand in de telefotografie, presteert dit objectief hoog en zullen je foto’s van hoek tot hoek vol details zitten. De BBAR antireflectie-coating over het hele zoombereik geeft een kraakhelder beeld.

De Tamron AF-drive bevat een sensor die de positie van het objectief nauwkeurig detecteert, terwijl de RXD-motor de optimalisatie van de AF levert. Dit zorgt voor een zeer snelle en nauwkeurige autofocuswerking en stelt fotografen in staat om snel scherp te blijven stellen op bewegende onderwerpen die vaak worden gefotografeerd met een telezoom.

foto: © Yukie Hayashi

Dankzij de zeer stille AF kan het objectief ook discreet worden gebruikt in de natuur en andere situaties waarin lage geluidsniveaus vereist zijn. Dit maakt het objectief ook geschikt voor video.

De lensvatting en andere kritieke plaatsen van de behuizing zijn verzegeld, zodat er geen vocht of stof het objectief binnendringen kan. Deze eigenschap biedt een extra laag bescherming wanneer je buiten fotografeert, ongeacht de weersomstandigheden waarin je je bevindt.

Prijs en beschikbaarheid
De Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD (model A047Z) met Nikon Z-vatting is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 679,=.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: