Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena

Nikon breidt haar S-Line-objectieven uit met de nieuwe NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena

Nikon breidt haar S-Line-objectieven uit met de nieuwe NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena. Dit premium full-frame objectief met middellange tele voor professionele fotografen is zeer geschikt voor bokeh fotografie van fine-art tot portretten en van high fashion tot natuur.

Door de grote Z-vatting van Nikon kan Plena een echte cirkelvormige bokeh leveren, zelfs in de uiterste hoeken van het beeld. Mede door de compressie van de brandpuntsafstand van 135 mm steekt het onderwerp perfect af tegen de achtergrond.

Ook wanneer je opnamen maakt met open diafragma tegen complexe achtergronden, of van een korte afstand, kunnen de fijnste details worden geïsoleerd tegen de sprookjesachtige bokeh.

Plena biedt de hoogste beeldreproductie van alle S-Line-objectieven en meer helderheid aan de randen dan elk ander S-Line-objectief bij f/1.8. Gecombineerd met het afgeronde diafragma met 11 lamellen en complexe optische constructie worden alle aberraties tegengegaan: je hoeft het diafragma niet te verkleinen om vignettering te voorkomen.

Wanneer je opnamen maakt met open diafragma zijn puntlichtbronnen zoals sterren of stadslichten scherp, rond en helder en is de bokeh bij tegenlicht vrij van pijlvormige coma en lichtvlekken.

Door de snelle, nauwkeurige autofocus van Plena stelt dit S-Line-objectief met vast brandpunt ook soepel scherp. Dit gebeurt op elke scherpstelafstand, zelfs bij het grootste diafragma, waar de scherptediepte het kleinst is.

Met een gewicht van net iets minder dan een kilo en aanpasbare bedieningselementen is Plena ook goed hanteerbaar, of je nu uit de hand fotografeert of met een statief.

Nikon’s speciale coating gaat schittering en lichtvlekken tegen door invallend licht uit alle richtingen te blokkeren.

De NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena is geschikt voor hetzelfde brede assortiment opschroefbare filters van 82 mm als S-Line f/1.2-objectieven.

Beschikbaarheid en prijs
De NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 2.999,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: