Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nikon SB-5000 Speedlight

Nikon SB-5000 Speedlight

Nikon breidt haar assortiment professionele flitsers uit met de nieuwe SB-5000. Deze flexibele Nikon Speedlight is de eerste met radiobesturing en is de eerste compacte flitser ter wereld die is voorzien van een ingebouwd koelsysteem.

foto van Nikon SB-5000 Speedlight
‍Nikon Speedlight SB-5000

De SB-5000 is ontwikkeld voor moeilijke opnamesituaties en is perfect voor professionele fotografen die flexibel willen werken met complexe opstellingen, waarbij ze flitsers op en naast de camera gebruiken. Door draadloze radiografische aansturing hoeft er geen directe zichtlijn te zijn tussen de hoofdflitser en de slaveflitser en neemt de betrouwbaarheid toe wanneer u fotografeert in helder zonlicht.

Het nieuwe koelsysteem van deze compacte flitser zorgt er voor dat er 120 foto's met een interval van 5 seconden of 84 foto's met een interval van 3 seconden gemaakt kunnen worden zonder dat de flitser oververhit raakt.

Belangrijke specificaties: de SB-5000 heeft een richtgetal van 34,5, een groot FX-formaat zoombereik van 24-200 mm (14 mm met ingebouwde groothoekdiffusor) en drie verlichtingspatronen.

De compacte flitser weegt maar 420 gram. Het overzichtelijke bedieningspaneel heeft een groot en gemakkelijk leesbaar informatiescherm. De flitskop kan tot 7° omlaag of tot 90° omhoog worden gekanteld en kan horizontaal 180° naar rechts en naar links worden gedraaid.

De verkoopstart van de Nikon SB-5000 Speedlight is gepland in maart 2016. De verkoopadviesprijs bedraagt 679,- EUR.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: