Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD voor Nikon Z

Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD

De Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD is een zoomobjectief dat een bereik heeft van groothoek (35mm) tot telefoto (150mm) en is daarmee ideaal voor reportage-, bruids-, portret- en reisfotografie. Dit zoomobjectief voor full-frame mirrorless camera's met Nikon Z-vatting is voorzien van een maximaal diafragma van F2.

Met 35 mm fotografeer je vergezichten en statige gebouwen en bij 150mm maak je dynamische close-up (portret) opnamen. Ook is dit zoomobjectief ideaal voor zonsop- en zonsondergang, opvallende architectuur en interieurs van bijvoorbeeld restaurants. Door de lichtsterkte is dit objectief heel geschikt om in de schemering en nacht mee te fotograferen.

Het ondersteunt alle vaak gebruikte beeldhoeken, waaronder groothoek, standaard, kort tele en tele, zodat de gebruiker gemakkelijk een opname kan maken zonder zijn of haar positie ten opzichte van het onderwerp te wijzigen.

Kenmerken op een rij

  • De nieuwe 35-150mm F2-2.8 heeft een groot open diafragma van F/2 bij een brandpuntsafstand van 35 mm. Met de nieuwe 35-150mm krijg je een vloeiende, prachtige bokeh, zelfs in de groothoekstand. Het grote diafragma van F/2 maakt ook het gebruik van kortere sluitertijden en lagere ISO-instellingen mogelijk, zodat je als fotograaf minder last hebt van mogelijke cameratrillingen en opnames kunt maken met minder beeldruis door een lagere ISO-waarde.
  • Het zoombereik van 35mm tot 150mm van het nieuwe model A058 is ideaal voor reportagefotografie, omdat je met één objectief zo veel kunt doen. Zo kan je snapshots maken met de 35mm groothoek of de standaard 50mm, close-up portretten met 85-105mm en teleopnames in de 150mm stand. Met de snel reagerende zoomring kun je blijven fotograferen, terwijl je van groothoek naar telefoto wisselt, wat handig is voor zowel foto- als video-opnamen.
  • Zelfs bij gebruik met de huidige digitale camera's met zeer hoge resolutie, wordt consistent een hoge beeldkwaliteit tot aan de randen van het beeld bereikt. Verder worden uiringen in de bokeh (concentrische cirkels) beperkt, en wordt een prachtige, zachte bokeh gecreëerd die alleen bereikt wordt met grote diafragma's.
  • Door de snelle, uiterst nauwkeurige AF biedt het objectief een superieure respons op iedere actie van de fotograaf. Het zorgt ook bij zeer lichtsterke objectieven voor een stabiele en betrouwbare scherpstelling, van de kortste scherpstelafstand tot oneindig.
  • De 35-150mm F2-2.8 biedt een uitstekende focus-tracking van bewegende onderwerpen, zodat geen enkel fotomoment gemist zal worden.
  • De VXD scherpstelmotor is zeer stil, zodat deze ideaal is voor het maken van zowel foto's als video's in situaties waarin weinig (motor)geluid gewenst is.
  • In de 35mm groothoekstand is de minimale scherpstelafstand van de 35-150mm F2-2.8 0,33 m, waardoor een maximale vergrotingsmaatstaf van 1:5,7 wordt bereikt. Hierdoor kunnen fotografen zich concentreren op het fotograferen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de afstand tot het onderwerp. Zo kunnen composities worden gemaakt, waarbij het grote diafragma van F2-2.8 wordt benut om een hoge mate van achtergrondvervaging te produceren, terwijl het onderwerp uitvergroot wordt vastgelegd.
  • Relatief compact voor een lichtsterk zoomobjectief met F/2 diafragma.
  • Gebruikers kunnen diverse AF en MF functies van het objectief aanpassen en de firmware updaten via het objectief, in plaats van via de camera body.

Beschikbaarheid en prijs
De Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD model A058 voor Nikon Z zal vanaf eind september 2023 te koop zijn voor een adviesverkoopprijs van € 1.999.00 (inclusief btw).

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: