Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De populairste vakantiecamera's

De beste tijd om foto’s te maken is in de vakantie. We gaan niet alleen graag naar de mooiste plekjes, maar we hebben ook tijd om aandacht aan onze fotografiehobby te besteden. Een goed moment dus om op zoek te gaan naar een nieuwe camera. Wij hebben voor jou de populairste camera's van het moment op een rij gezet.

Merkverschuivingen

Canon en Nikon behoren al jaren tot de gevestigde merken in fotografieland. Als we kijken naar verkopen, pakt Sony langzaam maar zeker ook meer marktaandeel. Ook Fujifilm, Panasonic en Olympus zitten duidelijk in de lift. Uit de verkopen blijft dat deze merken met name sterker zijn in systeemcamera's. Dit is terug te zien in onderstaande overzichten.

Top 5 spiegelreflexcamera's

Spiegelreflexcamera's worden nog steeds gezien als het pronkstuk van de fotografie, al staat dt zeker onder druk door de opkomende systeemcamera. Hieronder de vijf populairste modellen.

Nikon D5300Nr. 1 – Nikon D5300

Deze camera is gericht op de hobbyfotograaf met kernwoorden als snel, krachtig en handzaam. 

Uiteraard is hij uitgerust met wifi voor supersnel delen via social media en ook GPS mag niet ontbreken.

Canon EOS 80D

Nr. 2 – Canon EOS 80D


Dit is een zeer krachtige spiegelreflex met uitgebreide opties. 

De autofocus is zeer nauwkeurig dankzij dual pixel CMOS scherpstelling en full HD-filmen kan met 50 of 60 beelden per seconde.

Canon EOS 700D

Nr. 3 – Canon EOS 700D

Met de 18 megapixel sensor van deze zeer betaalbare DSLR maak je mooie foto's en full HD-video's. 

Het 3 inch touchscreen maakt de bediening bovendien zeer gemakkelijk.

Canon Eos 5D

Nr. 4 – Canon EOS 5D Mark IV

Het topmodel van Canon is dat niet zonder reden. Deze profesionele camera is uitgerust met een 30.4 megapixel fullframe sensor en een DIGIC 6+ processor. De ISO is uitbreidbaar tot wel 102.400.Canon EOS 750D

Nr. 5 – Canon EOS 750D

Wil je snel en gemakkelijk geweldige en scherpe foto's en full HD-video's maken? Dan is de 750D zeer geschikt door de intuïtieve bediening via het touchscreen en de extra functionaliteit via wifi en NFC.

Top 5 compact camera's

De compact camera heeft lange tijd onder druk gestaan door de steeds beter wordende smartphone-camera's. Hier is onder andere door de superieure zoom-kwaliteit een antwoord op gevonden.

Canon SX620 HS

Nr. 1 – Canon Powershot SX620 HS

Dankzij de krachtige 20.2 CMOS-sensor en de indrukwekkende 25x zoom onderscheidt deze compacte beauty zich van de concurrentie. Uiteraard met wifi!

Lumix Leica

Nr. 2 – Panasonic Lumix DMC TZ80

De TZ80 van Panasonic heeft 30x zoom en is ideaal voor op reis of een dagje uit. Dankzij het touchscreen is de bediening gemakkelijk en de camera beschikt zelfs over een digitale zoeker.

Canon G7X

Nr. 3 – Canon Powershot G7 X Mark II

Dit is een wat meer high end compact camera van Canon met een 1 inch CMOS-sensor en uitgebreide handmatige instellingsmogelijkheden wat betreft scherpstellen, diafragma en sluitertijd.


Sony Zeiss

Nr. 4 – Sony Cybershot DSC HX90V

Deze compact camera is uitgerust met een lens van Carl Zeiss voor superscherpe en heldere beelden over het gehele zoombereik van 30x. De ISO is in te stellen tussen 80 en 12.800.Sony camera

Nr. 5 – Sony Cybershot DSC HX60V

Niet voor niets door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. Deze compact heeft 30x zoom, een 20.4 megapixel sensor en een razendsnelle BIONZ X beeldprocessor.


Top 5 systeemcamera's

Nogmaals, dit is echt de opkomende markt. Systeemcamera's worden steeds sneller en nauwkeuriger en doen, zeker voor de hobbyfotograaf bijna niet meer onder voor een spiegelreflexcamera. Velen geven zelfs de voorkeur aan deze relatief compacte camera's.

Lumix GH5

Nr. 1 – Panasonic Lumix DMC GH5

Panasonic levert absolute topkwaliteit af met deze indrukwekkende systeemcamera. Noem alleen maar de 6K-fotomodus, de 4K-videoresolutie met 60 beelden per seconde en de vijf-assige beeldstabilisatie.

Sony alfaNr. 2 – Sony Alpha A6000 ICL

Een zeer compacte camera, maar dan met professionele mogelijkheden. Denk aan een supersnelle automatische 179-punts scherpstelling, foto's in RAW en 11 foto's per seconde.Lumix camera

Nr. 3 – Panasonic DMC GX80

De GX80 heeft 16 megapixel Live MOS-sensor zonder optisch doorlaatfilter, vele creatieve mogelijkheden én een kantelbaar touchscreen. Wifi en de elektronische zoeker maken het compleet.


Fujifilm X-T2

Nr. 4 – Fujifilm X-T2

Filmen in Ultra HD 4K is niet weggelegd voor iedere camera. De X-T2 kan het wel en heeft daarbij een intelligent hybride autofocussysteem met 325 punten en een OLED-zoeker.


Sony Alfa 7s

Nr. 5 – Sony Alpha A7 S II

Een van de indrukwekkende systeemcamera's van Sony met een fullframe sensor en vijf-assige beeldstabilisatie is de A7 S II. In full HD kun je tot wel 120 beelden per seconde opnemen.

Nummer 6?

Een goede nummer zes is nog de Olympus E-M1 die het de laatste maanden erg goed doet. Deze bekroonde camera beschikt over een TruePic VII beeldprocessor en Dual Fast autofocus.

Bovenstaande geeft een mooie presentatie per type camera welke camera's het populairste zijn op dit moment bij dé grootste foto- en videospecialist van Nederland.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: