Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Winnaar Travel Photographer of the Year 2018

Foto van Stefano Pensotti van een Afrikaans kind naast een doorkijkje, waar een andere vrouw met een rode doek om te zien is verder naar achteren
foto: © Stefano Pensotti/tpoty.com | winnaar TPOTY 2018

Stefano Pensotti heeft de titel International Travel Photographer of the Year 2018 (TPOTY) op zijn naam staan. De Italiaanse fotograaf heeft de hoofdprijs in deze internationale fotowedstrijd gewonnen. Er waren inzendingen van fotografen uit 120 landen. The Young Travel Photographer of the Year 2018 is de 14-jarige Isabella Smith uit Amerika.

Ook andere fotografen uit 22 verschillende landen, waaronder de Nederlandse Marinka Masséus, hebben prijzen gewonnen en de winnende beelden zullen voor het eerst tentoongesteld worden in het voorjaar van 2019 in een vrij te bekijken buitenexpositie op een iconische Britse locatie in London Bridge City, tegenover de Tower of London en in de buurt van de London Bridge, waarna ze op andere internationale locaties zullen verschijnen.

foto van hoofden van donkere en albino kinderen met ogen dicht door elkaar heen
foto: © Marinka Masséus/tpoty.com | winnaar Faces, People, Cultures

De Nederlandse fotograaf Marinka Masséus is winnaar in de portfolio categorie Faces, People, Cultures met haar serie Under the Same Sun waarin ze de omstandigheden van mensen met albinisme in Tanzania laat zien.

De camera is altijd een integraal onderdeel geweest van het leven van Marinka Masséus. Ze was 9 jaar oud toen haar vader haar zijn oude B & W camera gaf om mee te experimenteren. Tijdens haar verblijf in het buitenland groeide zowel de passie voor fotografie als reizen. Na het behalen van haar MBA stimuleerde de Foto Akademie in Amsterdam haar om haar concepten en gevoelens in beelden te kanaliseren. Marinka's fotografie draait om mensen. Vooral onderwerpen met betrekking tot onrecht en ongelijkheid zijn een drijvende kracht achter haar werk.

"Uiteindelijk gaat het voor mij om het contact maken met mensen, ik herinner me elk moment dat ze me voor een kort moment in hun leven toelieten."

Het werk van Marinka is over de hele wereld tentoongesteld en gepubliceerd.

Meer info over alle winnaars op TPOTY.

foto homepage: © Isabella Smith/tpoty.com

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: