Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Mads Nissen wint World Press Photo 2014

De Deense fotograaf Mads Nissen heeft dit jaar de World Press Photo-wedstrijd gewonnen.

Nissen is staffotograaf voor het Deense dagablad Politiken en wordt vertegenwoordigd door Panos Pictures. De foto toont een homopaar tijdens een intiem moment in St Petersburg in Rusland.

foto: © Mads Nissen | World Press Photo of the Year 2014
foto: © Mads Nissen | World Press Photo of the Year 2014

Jurylid Alessia Glaviano legt uit dat "de foto over liefde als antwoord dient op alles wat er in de wereld momenteel gaande is."

De winnende foto is onderdeel van een groter project dat Nissen begonnen is getiteld Homophobia in Russia en kreeg tegelijkertijd de eerste prijs in de categorie Contemporary Issues.

In totaal werden er voor de 58ste editie van de meest prestigieuze fotocompetitie ter wereld 97.912 foto’s ingezonden door 5.692 fotografen uit 131 verschillende landen. Aan de hoofdprijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. De winnende foto’s worden vanaf 18 april tentoongesteld in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Later reist de expositie door naar meer dan honderd steden, verspreid over 45 landen.

World Press Photo, de grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd van de wereld, bestaat sinds 1955. De organisatie is gevestigd in Amsterdam. Daar krijgt op 24 april Mads Nissen ook zijn onderscheiding.

Meer informatie op www.worldpressphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: