Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fototentoonstelling Spectacle in Museon

Fototentoonstelling Spectacle - Paul Nicklen/National Geographic: in de Stille Oceaan voor de kust van Makaha ontwijken surfers een golf
foto: © Paul Nicklen - Oahu, Hawaii | National Geographic, Museon - Spectacle

Momenteel is in het Haagse Museon de fototentoonstelling Spectacle te zien. Meer dan vijftig foto’s van topfotografen zoals Keith Ladzinski, Diane Cook en Paul Nicklen – gepresenteerd met LED technologie in grote frames – belichten de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet.

Bij de tentoonstelling Spectacle leiden de aansprekende beelden van over de hele aarde tot een gevoel van verwondering en fascinatie. De verhouding natuur en cultuur wordt in vier thema’s belicht: chaos, verrassing, schoonheid en ontzag. Met deze tentoonstelling benadrukken Museon en National Geographic de noodzaak onze planeet te beschermen.

© Mark Thiessen- Spectacle | National Geographic - Museon
foto: © Mark Thiessen- Spectacle | National Geographic - Museon

Elk beeld vraagt je om beter te kijken en laat je verwonderen over de diverse, complexe en opmerkelijke planeet waarop we met elkaar leven.

Museon heeft voor de expositie de ruimte fysiek aangepast. Om de presentatie optimaal tot zijn recht te laten komen zijn twee tentoonstellingszalen tot een samengevoegd. De expositie kan in alle rust coronaproof worden bezocht op de eerste verdieping van het Museon.

Spectacle is onderdeel van de NatGeo Focus Gallery, de permanente fototentoonstelling van het Museon. De tentoonstelling is een samenwerkingsverband tussen Museon en National Geographic.

© Keith Ladzinski- Spectacle | National Geographic - Museon
foto: © Keith Ladzinski- Spectacle | National Geographic - Museon

Fotografie, met name natuurfotografie, speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijke rol in de programmering van het Museon. Onder de noemer Wereldfotografie krijgt het medium een permanente ruimte in het museum en een vaste plek in de programmering. De fototentoonstellingen sluiten aan bij de thematiek van het museum. Met dat doel is het Museon een samenwerkingsverband aangegaan met National Geographic, waarmee het museum qua thematiek nauwe verwantschap vertoont.

Spectacle - Museon
Stadhouderslaan 37, Den Haag
10 juni 2021 t/m 30 januari 2022

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: