Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

3 juni: Fotografencafé Kasteel Woerden

Het Fotografencafé Kasteel Woerden: maandag 3 juni 2024

Programma Fotografen Café Kasteel Woerden 3 juni 2024

Het Fotografencafé Kasteel Woerden organiseert weer een gevarieerd programma voor de fotoliefhebber.

14:00 - 17:00 uur: Workshop AI, Promptografie: praktische toepassingen voor fotografen, met Barend Houtsmuller. Kijk voor alle details op de website: www.fotografencafekasteelwoerden.nl

Het avondprogramma start om 19.30 uur met Fotoplaza. Hannelore Smilde presenteert haar werk. Hannelore, 28 jaar oud, woont in Rotterdam. Zij maakt tijdloze en krachtige portretten. Met zwart-wit gaat ze naar de essentie: de blik in de ogen en het verhaal. Momenteel werkt ze aan de portretserie Ik vergeet je niet.

Om 20.00 uur spreekt Anaïs Lopez over haar twee nieuwe transmediale projecten in wording Bloedband en De Schildpad en de Monnik.

In de lezing neemt ze ons mee op reis door haar maakproces. Zij heeft zich ontwikkeld van eigenzinnige fotograaf naar een multidisciplinaire verhalenverteller die niet schuwt om samen te werken. Op deze avond laat ze ons zien hoe die verhalen tot stand komen en hoe je met een klein persoonlijk verhaal een universele boodschap kan overbrengen.

Fotograaf Anaïs López (1981) is op de eerste plaats een verhalenverteller. Ze maakt langlopende multimediale projecten die zich bevinden op het snijvlak van fictie en documentaire. Ze wordt gezien als een pionier in haar vakgebied en won meerdere prijzen. Haar werk is wereldwijd tentoongesteld in musea en op festivals.

foto: Anaïs López

De avond wordt vanaf 21.15 uur afgesloten met de portfolio-reviews door professionele fotografen. De reviewers hebben een jarenlange ervaring in de wereld van de fotografie en veel ervaring als coach/leermeester. Met de adviezen van de reviewers krijg je handvatten om nog meer uit je fotowerk te halen. Deze avond zijn Katharina Pöhlmann, Alex Feenstra, Corrie de Kruif, Roelant Meijer hiervoor beschikbaar.

De Lange Tafel

Aan deze tafel kun je in een ontspannen sfeer praten over de fotografie. Het motto van de Lange Tafel is: ‘wat kan ik met mijn digitale foto?’ Aan tafel kunnen bezoekers/fotografen zich verzamelen die gewend zijn aan het printproces en de diverse papiersoorten. Ook nodigen we bezoekers/ fotografen uit die ervaringen hebben met het maken van boekjes.

De aandacht gaat uit naar de verschillende uitgevers van fotoboeken en naar het ontwerp van je eigen fotoboek. Kortom laat je verrassen en verlaat het Fotografencafé met de gedachte: ‘een digitaal beeld wordt een foto nadat deze is geprint.’

TOEGANG AVOND GRATIS | AANMELDEN NIET NODIG

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: