Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Verre Schoonheid

Met een bijzondere fascinatie voor de natuur, begonnen Bertie en Dos Winkel 40 jaar geleden aan een reeks indrukwekkende reizen waarvan het einde nog niet in zicht is. Door de jaren heen ontwikkelden de fotografen hun eigen stijl. Dos werd een autoriteit op het gebied van onderwaterfotografie en Bertie specialiseerde zich op de portretfotografie van de niet-westerse mens. Inmiddels zijn Dos en Bertie al zo’n honderd Afrikareizen verder. Maar zij hebben ook tientallen reizen naar Azië, Australië, Zuid-Amerika, de Caraïben en Antarctica ondernomen.

coverfoto boek verre schoonheid van bertie winkel

Ze hebben haast want de eeuwenoude culturen verdwijnen in hoog tempo! Van de culturen van vele volkeren die zij in Afrika bezochten is vrijwel niets meer over: de Baoulé, Senufo, Bambara, Bobo, Mossi, Lobi; de eeuwenoude riten en gebruiken worden alleen nog door de alleroudsten beoefend.

Bertie en Dos voelen zich enorm bevoorrecht dat zij onze snel veranderende wereld fotografisch kunnen vastleggen. Koraalriffen verdwijnen sneller dan regenwouden en het zal niet lang meer duren of ook de laatste geïsoleerd levende Indianen in het slinkende Amazoneregenwoud worden ‘ontdekt’, waarna ook hun duizenden jaren oude cultuur zal verdwijnen.

Bertie en Dos hopen door hun fotografie aandacht te vragen voor de impact van deze alarmerende ontwikkelingen en willen de schoonheid van de prachtige, versierde, niet-westerse mens hiermee zichtbaar maken en behouden voor het nageslacht.

In het boek Verre Schoonheid worden de foto's die zij maakten van een groot aantal stammen uit Afrika, Zuid-Amerika, India, Zuid-Oost Azië en Melanesië (Papoea-Nieuw-Guinea) voor het eerst in een overzichtswerk bijeen gebracht. De mens met al zijn gebruiken, rituelen, geloven en zijn hele scala aan versieringen staat centraal.

De prachtige foto's brengen al de verschillende manieren om het lichaam, het gezicht, het haar, de huid te versieren in beeld. De auteur Bérénice Geoffroy-Schneiter beschrijft de eindeloze creativiteit en vindingrijkheid van deze mensen in het gebruik van materialen en licht toe welke betekenisde verschilllende versieringen bij de diverse volkeren kunnen hebben.

Verre Schoonheid - Bertie en Dos Winkel
Pagina’s: 343
Prijs: € 59,95
Uitgever: N&Amp;Smg Inc
ISBN: 9789085410201

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: